Kükürtlü Lıons Kulübü, Nesim Levi'yi Öğrencilerle Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Kükürtlü Lıons Kulübü, Nesim Levi'yi Öğrencilerle Buluşturdu

Kükürtlü Lıons Kulübü, Nesim Levi\'yi Öğrencilerle Buluşturdu

Kükürtlü Lions Kulübü, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Geçmiş Dönem Direktörü ve Lions Enstitüsü Eğitmeni Nesim Levi'yi üniversite öğrencileriyle buluşturdu.

03.03.2017 10:44  Güncelleme: 10:45

BAOB Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye üniversite öğrencilerinin yanı sıra Lions 118-K Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Dr. Ender Tukay, Lions 118-K Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni ve Lions Akademi Başkanı Ayşe Öztürk, Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Hülya Korgavuş, Kükürtlü Lions Kulübü üyeleri, Lions Akademi eğitmenleri ve ÇYDD Bursa Şubesi yetkilileri katıldı.

Mesleki yaşamında ürün geliştirme mühendisliği, fabrika müdürlüğü, genel müdürlük, icra kurulu başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği gibi branşlarda hizmet veren Levi, öğrencilerle başarının sırlarını paylaştı. İnsanların hayatlarında plan yapmaktan kaçındıklarını ve önlerine uzun vadeli hedefler koymadığını vurgulayan Levi, "Geleceği öngörmenin yolu onu yaratmaktır. Şimdi sizin önünüzde bir tane hedef var: Okuldan mezun olmak. Ardından bir iş sahibi olmak. Böyle sürüp gidecek. Ancak uzun vadeli bir hedef konulmadığı ve plan yapılmadığı takdirde kaçınılmaz olarak rüzgarın savurduğu yönlere doğru gidiyoruz. İnsanların büyük bir bölümü 'Ben bir plan yaparsam ve planlarım tutmazsa ne olur' korkusuyla plan yapmaktan kaçıyor. 'Ben bir plan yaparsam ve başarısız olursam, bir daha çalışmam gerekecek' gibi sınırlamalar kalkmalı. Çeşitli dış etkilerle edindiğimiz bir takım izlenimleri yok edilmeli. Son kararı verecek olan sizlersiniz. Hayatınızı kimsenin etkisi altında kalmadan siz seçmelisiniz" dedi.

PLANSIZLIĞIN NEDENLERİ KORKU VE YÖNLENDİRİLMEME

Plansızlığın nedenlerinin korku ve yönlendirilme olmaması olarak açıklayan Levi, şöyle devam etti: "Yaşlandığınızda torunuzdan duymak istediğiniz sözleri bir kâğıda yazın. İşte bu yazdıklarınız sizin vizyonunuz. Buna göre kendinize bir ana hedef koyun. Eğer kendinize bir hedef koymazsanız tırtıl gibi yaşarsınız. Hedefiniz için şimdiden yola çıkın. Başarısız olmaktan korkmayın. Eğer başarılı olamazsanız hedefi revize edersiniz. Hedef değiştirmek çok ürkütücü bir şey değil. Çünkü hayat bir boks maçı gibidir. Bir boks maçını yumruk yemeden tamamlayamazsınız."

ZAMANI OLMAYAN HEDEF, DİLEKTİR

Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan Yale Üniversitesi'nde 1953 yılında yapılan bir deneyin sonuçlarını paylaşan Levi, "O dönem öğrencilere özel bir hedefleri ve hedeflerine nasıl ulaşılacağına dair planları olup olmadığı soruldu. Öğrencilerin yüzde 3'ü yazılı bir hedef belirtebildi. Araştırmacılar yirmi yıl sonra bu insanların hayatta kalanlarıyla görüştüler. Hedeflerini yazılı olarak ifade edenlerin diğerlerine göre daha başarılı olduğu görüldü. Hedef belirlerken dikkat edilmesi gereken şeyler var. Hedefleriniz gerçekçi ve ulaşılabilir olmalı. Hedefi belirlemede en önemli şey zaman faktörünü de hedefin içine koymaktır. Çünkü zamanı olmayan bir hedef, hedef değil, dilektir. Hedefe doğru ilerlerken önümüze bir takım engeller de çıkacak. Engellere karşı öngörülü olmalıyız. Özetlersek hedefe ulaşmak için ara hedeflerimiz olacak, bu hedefler gerçekçi olacak ve mutlaka belli bir zaman dilimlerini kapsayacak" dedi.

KAZANANLAR, KAZANACAKLARINA İNANANLARDIR

Levi, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Oku, dinle, gözlemle. Dinlemek öğrenmektir. Alıştırma yap. Alıştırma mükemmele ulaştırır. İlişkilerin yürümesinde sorumluluğu üzerine al. Başarmak için istemek, bitirmek için de başlamak gerekir. Başarı her gün tekrarlanan ufak çabaların toplamıdır. Daha iyi olma çabasını durdurursan iyi olmayı durdurursun. Ne istediğini ve neden istediğini bil. Çünkü nereye gittiğini bilmiyorsan her yol seni oraya götürür. Geçmişten ders al, bugün için çalış ve gelecek için hayal kur. Sonuç, düşündüklerimiz, bildiklerimiz veya inandıklarımızda değil yaptıklarımızdadır. Er veya geç kazananlar, kazanacaklarına inananlardır."
Söyleşi sonunda Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Hülya Korgavuş, Nesim Levi'ye teşekkür ederek plaketle onurlandırdı. Program tüm katılımcıların aynı karede bir araya gelmeleriyle tamamlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kükürtlü Lıons Kulübü, Nesim Levi'yi Öğrencilerle Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement