'Küfrederek Silah Çekti' Dedi, Ömür Boyu Hapisten Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

'Küfrederek Silah Çekti' Dedi, Ömür Boyu Hapisten Kurtuldu

\'Küfrederek Silah Çekti\' Dedi, Ömür Boyu Hapisten Kurtuldu

Adana'da, uyuşturucu satışından bir süre tutuklu kalan 36 yaşındaki Cemil Yıldız'ı tabancayla ensesinden vurarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen 31 yaşındaki Müjdat Canlı, tahrik hükümlerinden de...

01.03.2013 10:46

Adana'da, uyuşturucu satışından bir süre tutuklu kalan 36 yaşındaki Cemil Yıldız'ı tabancayla ensesinden vurarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen 31 yaşındaki Müjdat Canlı, tahrik hükümlerinden de yararlandırılarak 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Yüreğir İlçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde geçen 30 Temmuz 2012'de meydana gelen olayda, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden Denetimli Serbestlik Yasası'nda yapılan değişiklikten yararlanıp tahliye olay Cemil Yıldız, oto yıkama yağlama servisi çalıştıran Müjdat Canlı ile karşılaştı. Aralarında, 'polise ihbar etme' nedeniyle çıkan kavgada Müjdat Canlı, belinde taşıdığı ruhsatsız tabancayla ateş edip Yıldız'ı öldürdü.

'HAYRI YOKTU'

Olaydan sonra suç aleti tabancayla yakalanan Müjdat Canlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken gazetecilere, "Vatana, millete hayrı olmayan bir insandı" dedi. Nöbetçi mahkemece tutuklanan Canlı hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklu olarak yargılanan Canlı, öldürdüğü Cemil Yıldız'ı "İşyerimin önünde uyuşturucu satıyor" diye polise ihbarda bulunduğu için aralarında husumet oluştuğunu ileri sürdü. Amacının öldürmek olmadığını söyleyen Canlı, "Yolda karşılaşınca 'Neden buralarda geziyorsun?' diyerek bana hakaret etti. Kendisini uyardım. Bu kez de göğsüme yumruk vurdu. Ardından da küfrederek silah çekti. Ancak silah patlamadı. Ben sol elimle silahlı elini tuttum. Sağ elimle de kendi silahımla ateş ettim"diye konuştu.

Öldürülen Cemil Yıldız'ın babasından boşanan annesi Güler Pören ise sanığın yalan söylediğini, oğlunun uyuşturucu kullandığını ancak satışını yapmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, sanık Canlı'yı 'kasten öldürme' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da 'haksız tahrik' hükümlerini uygulayarak cezayı 16 yıla indirdi.

MKA(OA/BT) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Küfrederek Silah Çekti' Dedi, Ömür Boyu Hapisten Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement