Küçük Utku'nun Organları 3 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Küçük Utku'nun Organları 3 Kişiye Umut Oldu

Küçük Utku\'nun Organları 3 Kişiye Umut Oldu

Adana'da 10 gün önce beynindeki tümör nedeniyle ameliyat olan, ancak bu sabah hayatını kaybeden 6 yaşındaki Utku Yücel'in organları 3 kişiye umut oldu.

28.02.2013 19:10

Adana'da 10 gün önce beynindeki tümör nedeniyle ameliyat olan, ancak bu sabah hayatını kaybeden 6 yaşındaki Utku Yücel'in organları 3 kişiye umut oldu.

Küçük Utku, eğlenmek için gittiği buz pistinde kayarak kafasını yere çarpmış ve kontrol için gittiği hastanede çekilen MR sonucu beyninde tümör olduğu ortaya çıkmıştı. Adana Valiliği'nin de desteğiyle 19 Şubat'ta beynindeki tümörün alınması için ameliyat olan Utku, dün fenalaşması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Küçük Utku'nun babası Kemal Yücel'in oğlunun organlarını bağışlayacağını açıklamasının ardından araştırmalara başlandı. Küçük Utku'nun kalbi, karaciğeri ve böbreği 3 kişiye umut oldu. Utku'nun karaciğeri Çukurova Üniversitesi, kalbini Ege Üniversitesi, böbreği ise Başkent Üniversitesi tarafından alınacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak, Utku'nun bugün sabah beyin ölümünün gerçekleştiğini tespit ettiklerini ifade ederek, "Ailede organlarını bağışlayınca biz de bu süreci başlattık. Şuan için 2 tane ekip burada olmak için yolda. Ekiplerden birisi de içeride. Karaciğer Çukurova Üniversitesi tarafından alınacak. Şuan bildiğim kadarıyla 2 yaşında bir çocuğa nakledilmeye çalışılacak. Başkent Üniversitesi'nden bir ekip Utku'nun böbrekleri için Adana'da olacak. İzmir'den de ekip yolda. Onlar da kalbi alıp bir başka hastaya nakli için uğraş içerisinde olacak. Önümüzde saatler var. O saatlerden sonra organlar alınmış olacak. Umarım alınan bütün organlar hayırlısıyla başka kişilere hayat verir. O zaman belki herkesin acısı biraz daha hafifler" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçük Utku'nun Organları 3 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement