KPSS Sorularının Sızdırılması Davası - Ünal Yarımağan'ın Adliyeden Çıkışı - Son Dakika
Güncel

KPSS Sorularının Sızdırılması Davası - Ünal Yarımağan'ın Adliyeden Çıkışı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın adliyeden çıkışı KPSS sorularının sızdırılması davasının görülmesine başlandı KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından açılan davanın ilk celsesi başladı.

21.03.2016 13:34

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın adliyeden çıkışı KPSS sorularının sızdırılması davasının görülmesine başlandı

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından açılan davanın ilk celsesi başladı.

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından açılan davanın ilk celsesi başladı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar ile sanık ve şikayetçi avukatları katılıyor. Tutuksuz sanıklardan eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da duruşmada hazır bulunuyor.

Mahkeme, taraf sayısının fazlalığı nedeniyle duruşmayı, paravanın açılmasıyla birleştirilebilen Ankara 10. ve 11. Ağır Ceza Mahkemelerinin salonlarında görüyor. Davanın tarafları Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda, sanıkların yakınları Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda bulunuyor.

Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, duruşmaları cuma gününe kadar sürdürmeyi ve bu sürede 54 tutuklu sanığın savunmalarını almayı planladıklarını belirterek, duruşmaları aynı gün içinde 17.00-18.00 gibi sonlandırmayı planladıklarını bildirdi.

Yeşil, bütün tutuklu sanıkların savunmaları alındıktan sonra avukatların savunmalarını dinlemeye karar verdiklerini belirtti.

Bazı sanık avukatları bunu uygun bulduklarını dile getirirken, bazıları müvekkillerinin hemen ardından savunma yapmak istediklerini ifade ederek, "Sanığın ve avukatının savunmasının bir arada dinlenmesi gerekir" dedi.

Duruşmanın başlangıcında salonda bulunan bazı şikayetçiler, duruşmada önce sanıkların dinleneceğinin belirtilmesinin ardından duruşma salonundan ayrıldı.

Jandarma ve polisin güvenlik önlemi aldığı duruşma, tutuklu sanıkların kimlik tespitleriyle devam ediyor.

KPSS Sorularının Sızdırılması Davası - Ünal Yarımağan\'ın Adliyeden Çıkışı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KPSS Sorularının Sızdırılması Davası - Ünal Yarımağan'ın Adliyeden Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement