KPSS Sınavı Yargıda - Son Dakika
Güncel

KPSS Sınavı Yargıda

KPSS Sınavı Yargıda

Türk Eğitim Sen KPSS'ye Yönelik İddiaları Yargıya Taşıdı.

23.08.2010 16:39

Türk Eğitim Sen Başkanı Koncuk: "Uzmanların bile doğruluğu konusunda hemfikir olmadığı bir sınavda 120'de 120 yapmak tesadüfle açıklanmaz"

Türk-Eğitim Sen, KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "KPSS'nin iptali konuşulurken 30 bin öğretmenin atamasını nasıl yaparsınız? Sınavda evli 10 çiftin 120 net yaptığı ortaya çıktı. Uzmanların bile doğruluğu konusunda hemfikir olmadığı soruların bulunduğu bir sınavda 120'de 120 yapmak tesadüfle açıklanamaz" dedi.

Koncuk, beraberinde bir grup ataması yapılmayan öğretmenle birlikte Ankara Adliyesi'ne gelerek, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Türk-Eğitim Sen Başkanı Genel Başkanı İsmail Koncuk, suç duyurusu dilekçelerini savcılığa iletmeden önce adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, 2010 KPSS'nin şaibelerle dolu olduğunu ileri sürerek, yetkililerin konuyla ilgili bir açıklamada bulunmaması da bu şaibelerin artmasına neden olduğunu söyledi.

Daha önce, 85-90 puanla atanamayanlar varken, Yahya Erdoğanlı isimli kişinin 43 puanla Van'a sözleşmeli öğretmen olarak atandığının açıklandığını hatırlatan, Erdoğanlı'nın atamasının Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yapıldığını ileri süren Koncuk, "Bu iddialara Çelik henüz yanıt vermedi. ya çıkıp 'İsmail Koncuk yanlış söylüyor, böyle bir şey yok' desin ya da 'doğrudur, böyle bir yanlış yaptık' deyip halktan özür dilesin" dedi. Yahya Erdoğanlı'nın akrabası olduğu iddia edilen AK Parti Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk'ten de bu iddialarla ilgili bir cevap gelmediğini kaydeden Koncuk, "Bir ülkede bakan olabilirsiniz, çeşitli mevkilere gelmiş olabilirsiniz ancak bu güç diğer sahipsiz insanların haklarını gasp edebileceğiniz anlamına gelmez" şeklinde konuştu.

?KPSS SINAVI ŞAİBELİ?

KPSS ile ilgili iddialar ortadayken Milli Eğitim Bakanlığının konuya ilişkin açıklamasının da soruşturmayı etkileyecek yönde olduğunu, savunan Koncuk, "Atamaları hiç olmazsa bir hafta daha erteleyerek, iddiaları ciddiye aldığınızı gösterseydiniz. KPSS'nin iptali konuşulurken, 30 bin öğretmenin atamasını nasıl yaparsınız? Atamaları iptal etmek zorunda kalırsanız, bunun hesabını nasıl verirsiniz? Mağdur edilen, hakları yenilen insanlara nasıl hesap vereceksiniz?" dedi. ÖSYM Başkanı Yarımağan'ın, KPSS ile ilgili böyle bir şeyin asla olamayacağı yönünde, 'peşin hükümlü' açıklamalar yaptığını da hatırlatan Koncuk, ÖSYM'nin soruşturma ehliyeti kalmadığını düşündüklerini, bu nedenle konuyu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e götürdüklerini, ancak Cumhurbaşkanlığı makamından da bugüne kadar bir cevap almadıklarını söyledi. Ortaya atılan iddiaların çok ciddi olduğunu ve iddiaların sağlıklı şekilde soruşturulması gerektiğini de kaydeden Koncuk, "Yaptığı net sayısı beklediğinden az gelen 3-5 kişi değil, binlerce kişi var. Sınavda evli 10 çiftin 120 net yaptığı ortaya çıktı. Bu soruların 3-4 tanesini şu anda uzmanlar tartışıyor. Uzmanların bile doğruluğu konusunda hemfikir olmadığı soruların bulunduğu bir sınavda 120'de 120 yapmak tesadüfle açıklanamaz. O nedenle Ünal Yarımağan ve Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. İddialar sadece öğretmenlik bölümüyle ilgili değil. 800 bin civarında üniversite mezunu bu sınava girdi. Sonuç diğer alanlar bakımından da incelenmeli" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KPSS Sınavı Yargıda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement