Kozan'daki Baraj Faciası - Son Dakika
Güncel

Kozan'daki Baraj Faciası

Kozan\'daki Baraj Faciası

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner, Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Gökdere Köprü Barajı'nda yaşanan patlamada hayatını kaybeden ve kayıpların ailelerini ziyaret etti.

08.03.2012 14:07

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner, Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Gökdere Köprü Barajı'nda yaşanan patlamada hayatını kaybeden ve kayıpların ailelerini ziyaret etti.

Kobaner, ilk olarak Kozan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çetin'i ziyaret ederek, Köprü Barajı ile ilgili son durum hakkında ve ilçenin durumuyla ilgili bilgiler aldı.

Kobaner, Kozan Belediyesi ziyareti sonrasında, Köprü Barajında hayatını kaybeden ve hala bulunamayan kayıp yakınlarını evlerinde ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulunup başsağlığı diledi.

Kobaner, yaptığı açıklamada, ilk günden itibaren tüm yetkili ve ilgililerin Kozan'da yaşanan olayla yakından ilgilendiğini vurguladı. Kozan'da bulunan ailelere destek vermek ve morallerini düzeltebilmek amacıyla ziyaretleri gerçekleştirdiklerini anlatan Kobaner, şöyle devam etti:

"Anneleri ve eşleri ile beraberiz. Onlara taziyelerimizi sunuyoruz. Hem bakanımızın hem başbakanımızın onlar için taziye dileklerini ilettik. Ayrıca biz Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olarak Bakanımız Fatma Şahin'in talimatlarıyla bu ailelerimize nasıl yardımımız olur diye araştırıyoruz. Müdür yardımcılarımız ve sosyal çalışmacılarımız ile buradayız. Ailelerin durumunu tespit edip, hangi yardım modellerinden yararlandırabiliriz diye araştırıyoruz. Zor ve sıkıntılı günlerinde devletin şefkat elini

onlara ulaştırmak istiyoruz."

Kobaner, ailelerin maddi durumlarına göre çeşitli maddi yardımların da söz konusu olacağını belirterek, "Ailelerin ihtiyaç durumlarına ve özelliklerine göre yardımlar sağlanacak. Belki sürekli yardımlarımız olacak. Belki de bir seferde ciddi bir yardımımız dokunacak. Tabii öncelikle sosyal hizmet uzmanlarımızın çalışmalarının sonuçlanması gerekiyor" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kozan'daki Baraj Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement