Köyde İnşaatı Bitmeyen Okul Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Köyde İnşaatı Bitmeyen Okul Tepkisi

Köyde İnşaatı Bitmeyen Okul Tepkisi

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nin Bardakçı Köyü'nde, 2011 yılında yapımına başlanan ve geçen yıl açılması hedeflenen okulun inşaatının bitmemesi tepkiye yol açtı.

12.02.2013 12:18

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nin Bardakçı Köyü'nde, 2011 yılında yapımına başlanan ve geçen yıl açılması hedeflenen okulun inşaatının bitmemesi tepkiye yol açtı. Köy sakinleri, okulun bir an önce tamamlanmasını isterken, gecikme nedeniyle ihale iptaline gidildiğini söyleyen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, inşaatın bu yıl biteceğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2011 yılında 52 öğrencisi taşımalı eğitimde başka köylerde eğitim gören Siverek'e 40 kilometre uzaklıktaki Bardakçı Köyü'ne tek derslikli okul yapılmasını kararlaştırdı. Karar sonrası Bardakçı Köyü'ne içerisinde lojmanı da bulunan tek derslikli ilkokul yapılması için ihaleye çıkıldı. İhaleyi kazanan müteahhit firma, okul inşaatını geçen yıl bitirmesi gereken tarihte tamamlayamadı. Bunun üzerine ihale feshedildi ve müteahhit firmaya hak edişleri de ödenmedi.

KÖYLÜLER TEPKİLİ

İhalenin feshedilmesinin ardından kaba inşaatı önemli ölçüde tamamlanmış olan okul, bu eğitim- öğretim döneminde hizmete açılamadı. Okul inşaatı için yeniden ihale açılması beklenirken, etrafı duvarla çevrili okulun bahçesinde koyunların otlamaya başladığı görüldü. Zamanında bitirilmeyen okulun çürümeye terk edildiğini iddia eden köy sakinleri, "Biz çocuklarımız kendi köylerinde okuyacak diye sevinirken, maalesef okul inşaatı bitirilemedi. Şimdi bina çürümeye terk edildi ve çocuklarımız okuyabilmek için her gün kilometrelerce uzağa gidiyor. Biran önce okulun yapılması ile hem milli servet çürümekten kurtarılır, hem de çocuklarımız başka yerlere gitmekten kurtulur. Bunun için yetkililerin duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

KAYMAKAM: YENİDEN İHALE YAPILACAK

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise okul inşaatının müteahhit firmanın ihale şartlarını yerine getiremediği için tamamlanamadığını ifade etti. Erkal, "Köyümüze okul yapılması için 2011 yılında ihale yapılmış. Ancak ihaleyi alan yüklenici müteahhit işi bitiremeyince hakkında yasal işlem başlattık ve süre tanıdık. Verilen süre zarfında da okul tamamlanamayınca ihale sözleşmesini feshettik ve gerekli işlemleri başlattık. Yasal işlemlerin ardından okulun onarılması ve eksikliklerinin giderilmesi için tekrar ihaleye çıkılacak. Bu ihale sürecini tamamladıktan sonra inşaat bitirilecek ve okulumuz önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu. - Şanlıurfa/ Siverek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyde İnşaatı Bitmeyen Okul Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement