Kosova'da Cumhumriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Cumhumriyet Bayramı Resepsiyonu

Kosova\'da Cumhumriyet Bayramı Resepsiyonu

Cumhuriyet Bayramı, Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve eşi Sencer Ozan'ın, Vila Grmiyada düzenlediği resepsiyonla kutlandı.

01.11.2011 12:08

Cumhuriyet Bayramı, Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve eşi Sencer Ozan'ın, Vila Grmiyada düzenlediği resepsiyonla kutlandı. Kosova'nın kuzeyinde yaşanan olaylar nedeniyle iki günlük geçikmeyle verilen resepsiyona Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, Kosova Başbabakanı Haşim Taçi, Kosova Meclisi Başkanı Yakup Krasniçi, kabinedeki tüm bakanlar, parti lideri, milletvekilleri, yabancı ülkelerin büyükleçileri, Kosovada görev yapan Türk askerleri ile yabancı subayları katıldı. Büyükelçisi Songül Ozan ve eşi Sencer Ozan'ın konukları kapıda karşılayarak tebrikleri ve Van'da meydana gelen depremde ölenler ile şehitler için başsağlığı dileklerini kabul ettiler.

İstiklal marşı ve Kosova milli marşının okunmasının ardından konuşma yapan Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, "Saygı değer soydaşlarım, kardeşlerim, terörist saldırıları ve Van depreminin ızdırabını içimizde yaşıyarak, şehitlerimizin ve depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın hatırası önünde hep birlikte saygıyla eğilerek hepinizin ve hepimizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum. Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları ile birlikte tüm şehitlerimizi anıyoruz" dedi.

Kosova Başbakanı Haşim Taci,"Bu gece hem sevinç hem de üzüntü içindeyim. Sevinçliyim çünkü Cumhuriyet resepsiyonuna Kosova'da böylesi bir katılım daha önce yaşanmadı. Cumhuriyet bayramı resepsiyonu Kosova'nın tüm üst düzey yetkililerinin yanı sıra dünyanın en güçlü ülkelerinin temsilcilerini de bir araya getirdi. Üzüntüm ise böyle grur verici bir günü terör saldırıları ve Van'da meydana gelen deprem acısıyla kutluyoruz. Ama gelecek yıl Cumhuriyet Bayramı'nı mutluk içinde kutlayacağımızı inanıyorum . Bu arada fırsatan yararlanarak tüm Türkiye'nin Kurban bayramını kutlarım" dedi.

Resepsiyona katılan Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, kardeş ülke Türkiye'de yaşanan tüm acı olayların üzüntüsünü Türk halkıyla paylaştıklarını söyledi. Türkiye'nin bölgenin en güçlü ülkesi olduğunu ve yaşananların üstesinden en kısa zamanda geleceğine inandığını ifade eden Krasniçi, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenm kişilerin ailelerine baş sağlığı diledi.

Yoğun katılımın olduğu Cumhuriyet resepsiyonunda konuklara Türk mutfağına ait yemekler ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Cumhumriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement