Kosova Başbakanı Mustafa Rugova Peynir Avrupa ve Dünya Sofralarında da Yer Alacak - Son Dakika
Güncel

Kosova Başbakanı Mustafa Rugova Peynir Avrupa ve Dünya Sofralarında da Yer Alacak

Kosova Başbakanı Mustafa Rugova Peynir Avrupa ve Dünya Sofralarında da Yer Alacak

Kosova Başbakanı Mustafa Rugova peynir Avrupa ve dünya sofralarında da yer alacakTuran Kasap Priştine, 26 Şubat (DHA) -Başkent Priştinenin 80 kilometre uzaklığındaki Rugova yöresine bağlı Drelaj köyünde, Kosova'daki AB Kosova Ofisi tarafından finase edilen Rugova şirketinin Djath Rugove Peynir Fabrikasında uyguladığı More Quality Domestic Cheese for the Domestic Market projesinin sona ermesi nedeniyle düzenlenen törene Başbakan İsa Mustafa, AB Kosova temsilcicisi Samuel Zbogar ve daha kimi üst düzey yetkililer katıldı.

06.04.2016 17:49

Kosova Başbakanı Mustafa Rugova peynir Avrupa ve dünya sofralarında da yer alacak

Turan Kasap Priştine, 26 Şubat (DHA) -Başkent Priştinenin 80 kilometre uzaklığındaki Rugova yöresine bağlı Drelaj köyünde, Kosova'daki AB Kosova Ofisi tarafından finase edilen Rugova şirketinin Djath Rugove Peynir Fabrikasında uyguladığı More Quality Domestic Cheese for the Domestic Market projesinin sona ermesi nedeniyle düzenlenen törene Başbakan İsa Mustafa, AB Kosova temsilcicisi Samuel Zbogar ve daha kimi üst düzey yetkililer katıldı.

AB Kosova ofisinin katıkılarıyla sona eren proje sayesinde, bütün Avrupaya satılacak olan peynir üretimini Başbakan Mustafa, yerinde izlerken, üretim ile bilgiler aldı.

Başbakan Mustafa, Kosova'nın, Rugova peynirinin Kosova yanısıra Avrupa ve dünya sofralarında da yer alacağını söyledi.

Törende Başbakan İsa Mustafa ve AB Kosova Ofisi Şefi Samuel Zbogar Halay Çekti

Yapılan konuşmların ardından penyir fabirkası çalışnaları ve yerel halk, Rugova yöresine ait halk giysileriyle ve davul -zurna elşiliğinde halk oyunlarını sergiledi. Bu sırada hayalar çekilirken, Başbakan İsa Mustafa ve AB Kosova Ofisi şefi Samuel Zbogar da fabirka öalışnaları ile yerel halk ile halay çekti. Bu da Kosova Başbakanı İsa Mustafanın hayal çektiği ilk kez görüntüleri ortaya çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Başbakanı Mustafa Rugova Peynir Avrupa ve Dünya Sofralarında da Yer Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement