Korsan Gösteri Organizasyonuna 4 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Korsan Gösteri Organizasyonuna 4 Tutuklama

Korsan Gösteri Organizasyonuna 4 Tutuklama

Adana'da çocukları korsan gösteriye hazırlayıp, duvarlara terör örgütü PKK lehine sloganlar yazdırarak polise taş attırdığı öne sürülen eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Seyhan İlçe Başkanı Hüseyin Beyaz ile birlikte 3 kişi, 11'er yıl hapis...

13.06.2012 19:44

Adana'da çocukları korsan gösteriye hazırlayıp, duvarlara terör örgütü PKK lehine sloganlar yazdırarak polise taş attırdığı öne sürülen eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Seyhan İlçe Başkanı Hüseyin Beyaz ile birlikte 3 kişi, 11'er yıl hapis cezasına mahkum edildi. BDP'li Başkan ile bazı sanıklar, "Korsan gösteri değil, fuhuşa ve uyuşturucuya karşı eylem için hazırlık yaptık" diyerek kendilerini savundu.

Ova Mahallesi'nde 2010 yılının Temmuz ayında korsan gösteriler için yapılan hazırlık, uzaktan kameralar ve fotoğraf makinalarınca saniye saniye kaydedildi. O dönem BDP Seyhan İlçe Başkanı olan Hüseyin Beyaz (46) ve yaşları büyük bazı kişiler, korsan gösteri hazırlığında olan çocukların yüzünü puşi ile kapatırken, bezlere ve duvarlara bölücü terör örgütü PKK lehine yazılar yazdırırken görüntülendi. Bazı görüntülerde Beyaz'ın çocukları yönlendirirken güldüğü de kayıtlara geçti. Bu görüntüler ve fotoğraflar üzerine yapılan operasyonda, Beyaz ile birlikte Agit Bayav (20), Murat Cengiz (19), Delil Şendur (20), M.Z.T. (21) ve F.Ç. (19) yakalandı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada molotofkokteyli yapımında çok sayıda malzeme ve örgütsel dökümanlar bulundu. Tutuklu Beyaz, Bayav, Cengiz ile Şendur ile tutuksuz sanıklar Temel ve Çeçen, 'PKK örgütü adına suç işlemek, terör örgütünün propagandasını yapmak, görevi yaptırmamak için direnmek, patlayıcı madde bulundurma, genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak' suçlarından 32'şer yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları Özel Yetkili 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

BDP İlçe Başkanı Beyaz ile diğer sanıkların mahkemedeki yaptıkları savunma herkesi şaşırttı. Çocukları korsan gösteriye hazırlarken çekilen ve mahkeme dosyasına delil olarak konulan fotoğraf ve görüntülere karşın sanıklar, "Mahallede fuhuşa ve uyuşturucuya karşı protesto düzenlemek için hazırlık yaptıklarını" söyledi. Sanıklar, bu nedenle belirtilen yere gittiklerini, korsan gösteri düzenlemediklerini, slogan atmadıklarını, memurlara mukavamet etmediklerini iddia ettiler.

Sanıkların avukatları da, benzer savunma yaptı. Avukatlar, "Müvekkillerimizin katıldığı iddia edilen olay terör örgütü çağrısı doğrultusunda yapılmış bir olay olmayıp, fuhuş ve uyuşturucuya karşı duyarlılık göstermek amacıyla yapılmış bir olaydır. Müvekkiller sadece bu olaya katılmıştır. Suç teşkil edecek herhangi bir harekette bulunmadıkları gibi bulunanlar varsa da bunlara müvekkiller dahil olmamışlardır. Başkasının eylemlerinden müvekkilleri sorumlu tutmak hakkaniyete uygun değildir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar eski BDP Seyhan İlçe Başkanı Beyaz, Bayav, Cengiz ve Şendur'u 'PKK örgüt üyeliğinden' 9'ar yıl, 'PKK'nın propagandasını yapmaktan' ise 2 yıl olmak üzere toplam 11 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar ise delil yetersizliğinden beraat etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Korsan Gösteri Organizasyonuna 4 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement