Köprülü Viyadük Davasında Karar Yine Çıkmadı - Son Dakika
Güncel

Köprülü Viyadük Davasında Karar Yine Çıkmadı

Köprülü Viyadük Davasında Karar Yine Çıkmadı

Bursa'nın İznik ilçesinde inşa edilen köprülü viyadüğün, Tarık Demirağ adlı bir vatandaşın arazisinin üzerinden geçmesi üzerine açılan davada karar yine çıkmadı.

19.03.2013 19:48

Bursa'nın İznik ilçesinde inşa edilen köprülü viyadüğün, Tarık Demirağ adlı bir vatandaşın arazisinin üzerinden geçmesi üzerine açılan davada karar yine çıkmadı.

İznik'te 2006 yılında çevre yoluna inşa edilen köprülü viyadüğün Tarık Demirağ isimli bir vatandaşın arazisinin üzerinden geçmesi üzerine Demirağ, İznik Belediyesi'ne "Kamulaştırmadan el atma" davası açtı. Belediye meclisi, dava sürecinde 6 dönümlük zeytinliği kamulaştırdığına dair karar aldı. Bilirkişi, 430 bin lira bedel belirleyince belediye, ikinci meclis toplantısında araziyi kamulaştırmaktan vazgeçti. 2010 yılında yerel mahkeme, Demirağ'yı haklı bularak, viyadüğün yıkımına karar verdi. Belediye, Yargıtay'a itiraz etti. Ancak Yargıtay, Demirağ'nın kararını 2013'te onayarak, viyadüğün icra yoluyla 15 Mart 2013'te yıkımına karar verdi.

Yargıtay'ın yıkım kararı İznik Belediye Meclisi'ni bugün olağanüstü topladı. Toplantıda beklenen nihai karar alınamazken, belediyenin açtığı kısmi kamulaştırma davasının sonucunun beklenmesine oy birliği ile karar verildi. Davacı Tarık Demirağ karar üzerine, "Ben bu köprüyü yıkarım. Çocuk mu kandırıyor bunlar?" diye tepki gösterdi.

Oturumu yöneten Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ise, 147. Karayolları Şube Müdürlüğü'nün mevcut çevre yolunun kendilerine ait olmadığını beyan ederek, "Bu yolun sahibinin İznik Belediyesi olduğunu söylüyor. Oysaki bu yolun ihalesi kaymakamlık tarafından yapıldı. Finansmanı ise il özel idare tarafından karşılandı. Bu süreçte İznik Belediyesi muhatap alınacak son kurumdur. Bizim bu konuda hiçbir kusurumuz yok. Biz yol geçecek alanı mezarlık alanı olarak belirlemiştik. Bilirkişi buraya dönüm başına 73 bin TL fiyat belirleyince belediye olarak kamulaştırmadan vazgeçtik. Daha sonra köprü ayağının geçtiği 71.09 metrekare alan için kısmi kamulaştırma davası açtık. Bugün meclisimiz aldığı bu kararla dönüm başına 73 bin TL'nin çok fazla olduğu için yerin tamamının kamulaştırılmasına hayır demiştir. Biz açtığımız davanın sonucunu bekleyeceğiz. Eğer mal sahibi isterse tarlasına tecavüz edilen kısmı yıkmakta özgürdür" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köprülü Viyadük Davasında Karar Yine Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement