Konya - Kırılan Platin Yüzünden Bebeğinden Oldu ´Platinlerin Tornacıda Yapıldığı Ortaya Çıkınca, 80 Hasta Kontrol Altına Alındı' Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Konya - Kırılan Platin Yüzünden Bebeğinden Oldu ´Platinlerin Tornacıda Yapıldığı Ortaya Çıkınca, 80 Hasta Kontrol Altına Alındı' Haberine Ek

Konya - Kırılan Platin Yüzünden Bebeğinden Oldu
´Platinlerin Tornacıda Yapıldığı Ortaya Çıkınca, 80 Hasta Kontrol Altına Alındı\' Haberine Ek

Konya'da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Tramvatoloji Bölümü'ne Yönelik 'ihalede Yolsuzluk ve Usülsüzlük' Operasyonunda Hastaneye Satılan Platinlerden Birinin Hamile Kadına Takılması, Genç Kadını Bebeğinden Etti. Geçirdiği Trafik Kazası Sonucu Sol Bacağına Takılan Platinindeki Çivi Olarak Tabir Edilen Vidanın Ameliyattan Yaklaşık 3 Ay Sonra Kırılması Sonucu İkinci Bir Ameliyat Olmak Zorunda Kalan Kadın, 1 Aylık Bebeğini Aldırmak Zorunda Kaldı.

23.09.2010 18:30

Konya'da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Tramvatoloji Bölümü'ne yönelik 'ihalede yolsuzluk ve usülsüzlük' operasyonunda hastaneye satılan platinlerden birinin hamile kadına takılması, genç kadını bebeğinden etti. Geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağına takılan platinindeki çivi olarak tabir edilen vidanın ameliyattan yaklaşık 3 ay sonra kırılması sonucu ikinci bir ameliyat olmak zorunda kalan kadın, 1 aylık bebeğini aldırmak zorunda kaldı.

Bozkır İlçesi'nde yaşayan 26 yaşındaki 1 çocuk annesi Esma Bayrak, geçen yıl Kurban Bayramı'ndan bir gün önce kardeşiyle birlikte alışverişe çıktı. Yolda yürüdükleri sırada bir kamyona çarpıştıktan sonra kontrolden çıkan bir otomobil, Esma Bayrak'a çarptı. Ambulansla Bozkır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Esma Bayrak, yapılan ilk tedavisinin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Bayrak, sol bacağında kırık oluşması nedeniyle ameliyata alındı. Üniversiteye tartışmalı platinleri satan fimnanın gizli sahibi olduğu belirtilen Prof.Dr. Uğur Yensel'ın yaptığı ameliyatta, Bayrak'ın bacağına platin takıldı. Bayrak, 2 hafta sonra hastaneden taburcu oldu. Koltuk değnekleri sayesinde yürüyen Bayrak'ın bacağında yaklaşık 3 ay sonra şişme meydana geldi.

POLİS AİLEYE ULAŞTI

Eşinin ağrıları devam ettiği sırada polisin aradığını söyleyen Mavi Tünel İnşaatında santral operatörü olarak çalışan 31 yaşındaki Murat Bayrak, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bizleri aradı. Platinlerde sorun olduğunu söyledi. Biz de gidip ifademizi verdik. Eğer bir sorun varsa, şikayetçi olacağımızı söyledik. İfade verdikten bir kaç gün sonrada hastaneye gittik. Doktorumuz Prof.Dr. Uğur Yensel, muayene etti. Röntgen çektirdi. Eşimin bacağındaki platindeki çivinin kırık olduğunu ve ikinci kez ameliyat olması gerektiğini söyledi. İlk önce ameliyat olmasını istemedik. Çünkü eşim 1 aylık hamileydi. Fakat mecburen ameliyat olması gerektiğini öğrenince, Nisan ayında eşim bebeğimizi aldırdı. Birkaç gün sonra da Prof.Dr. Uğur Yensel, eşimi ameliyata aldı. Platine benzer başka bir cihaz taktı. Tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu oldu. Ama halen koltuk değneklerinin desteğiyle yürüyor. Doktromuzu ilk ameliyattan sonra bir kaç hafta içinde koltuk değneklerini bırakacağını söylemişti" dedi.

Eşinin ayağındaki platinin, torna atölyesinde yapıldığını çıkan haberler sayesinde öğrendiğini belirten Murat Bayrak, "Polise verdiğimiz ifademizde şikayetçi olacağımızı belirtmiştim. Eşim daha kötü sağlık skandalı yaşayabilirdi. O yüzden şikayetciyiz" dedi.

BEBEĞİMİ KAYBETTİM

8 yaşında bir oğlunun olduğunu belirten Esma Bayrak da, "Yaşadığım tamamen sağlık skandalı. Geçirdiğimiz trafik kazası sonucu hayatım karardı. Normalde şu ana kadar çoktan koltuk değneksiz yürüyebilirdim. Ama ilk yapılan ameliyatta platinin kırılması sonucu hala eski sağlığıma kavuşamadım. Üstelik hamileyken, ikinci ameliyat yüzünden bebeğimi aldırmak zorunda kaldım" dedi.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında geçirdiği trafik kazası sonucu Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan, diz, kalça ve ayak bileklerinde kırıklar oluştuğu için ameliyata alınan ve ameliyat sonra platin katılan 20 yaşındaki Ayşe Karagöz'ün de polis tarafından ifadesi alındı. Karagöz'ün ifadesinde, Meram Tıp Fakültesi'nde 72 gün tedavi gördükten sonra taburcu olduğu ama halen koltuk değnekleriyle yürüdüğünü ve fizik tedavisi uygulandığı söylediği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya - Kırılan Platin Yüzünden Bebeğinden Oldu ´Platinlerin Tornacıda Yapıldığı Ortaya Çıkınca, 80 Hasta Kontrol Altına Alındı' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement