Konya - Karapınar´Da 10 Metre Derinliğinde Yeni Bir Obruk Daha Oluştu - Son Dakika
Güncel

Konya - Karapınar´Da 10 Metre Derinliğinde Yeni Bir Obruk Daha Oluştu

Konya - Karapınar´Da 10 Metre Derinliğinde Yeni Bir Obruk Daha Oluştu

Yerleşim Yerine Yaklaşık 300 Metre Uzaklıkta, 1 Ay Önce Hasat Yapılan Buğday Tarlasında 10 Metre Çapında, 10 Metre Derinliğinde Obruk Oluştu.

30.07.2010 14:21

Yerleşim yerine yaklaşık 300 metre uzaklıkta, 1 ay önce hasat yapılan buğday tarlasında 10 metre çapında, 10 metre derinliğinde obruk oluştu.

KONYA'nın Karapınar ilçesinde Karakuyu Yaylası'nda yerleşim yerine yaklaşık 300 metre uzaklıkta, 1 ay önce hasat yapılan buğday tarlasında 10 metre çapında, 10 metre derinliğinde obruk oluştu.

İrili ufaklı 100'ün üzerinde obruk bulunan Karapınar'da, her geçen obruk sayısı artıyor. Önceki gün Ahmet Aşıroğlu'na ait 1 ay önce hasat yapılan buğday tarlasında obruk oluştu. Obruk oluştuğu sırada tarla da çalışan olmadığını belirten Ahmet Aşıroğlu, "Büyük bir gürültü oldu. Ardından çevrede yaptığımız incelemede tarlada obruk oluştuğunu fark ettik. Bir ay önce buğday hasadı yapmıştık. Eğer o dönem oluşsaydı can kaybı olabilirdi. Oluşan obruk evlerimize yaklaşık 300 metre ileride meydana geldi. Korku içinde yaşıyoruz. Her an bir yerde obruk oluşabilir."dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Mugayıtoğlu, "Obruk, ilçe merkezimize 8 kilometre uzaklıkta bulunan Karakuyu yaylasında oldu. En son 2009 yılı Şubat ayında ilçe merkezimize 17 kilometre uzaklıktaki Akkuyu yaylasında 30 metre çapında, 49 metre derinliğinde obruk oluşmuştu. Şu an Maden Tetkik ve Arama Orta Anadolu II. Bölge Müdürlüğü tarafından bölgenin risk haritası oluşturulmakta. Bu risk haritası projesi 4 yıllık projedir. Yaklaşık 80 kişiden oluşan ekip 2 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra belediye olarak bizlerde risk haritasına göre tedbirlerimizi alacağız. "dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya - Karapınar´Da 10 Metre Derinliğinde Yeni Bir Obruk Daha Oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement