Konya'da Yazıcıoğlu Davasının Takipsizlik Kararı'na Tepki - Son Dakika
Güncel

Konya'da Yazıcıoğlu Davasının Takipsizlik Kararı'na Tepki

Konya\'da Yazıcıoğlu Davasının Takipsizlik Kararı\'na Tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının davasında birçok sanık hakkında takipsizlik kararı verilmesi Konya'da protesto edildi.

07.06.2014 15:43

Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının davasında birçok sanık hakkında takipsizlik kararı verilmesi Konya'da protesto edildi.

2009 yılında şüpheli bir helikopter kazası ile beraberindeki 6 kişiyle birlikte hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasındaki birçok sanığa takipsizlik kararı çıkarılması Alperen Ocakları Konya Şubesi üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Alperen Ocakları Genel Başkanı Avukat Serkan Tüzün, Konya İl Başkanı Osman Seçgin, Konya Alperen Ocakları İl Başkanı Musa Karaçor'un da katılımıyla Zafer Meydanı'nda toplanan kalabalık grup ellerinde pankartlarla tekbir getirip çeşitli sloganlar attı.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Avukat Serkan Tüzün, yaptığı basın açıklamasında, sanıklar hakkında takipsizlik kararı verilmesini eleştirerek, adaletin yerine gelmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Tüzün, "Tarafımızca savcılık tarafından bazı suçlar bakımından verilen takipsizlik kararı, soruşturması devam eden suçlar bakımından da verilecek takipsizlik kararlarının habercisi olarak algılanmaktadır. GPS cihazını söken şahıslar hakkında hırsızlık suçundan dava açanların belki de uluslararası çapta olduğunu düşündüğümüz, şehit liderimizin canını alan adi bir suikastın aydınlatılması ve bütün faillerinin ortaya çıkarılarak cezalandırılması konusunda güdük kalacakları aşikardır. 2 ay evvel bu soruşturma dosyasıyla görevlendirilen savcı, 130 klasörden oluşan dosyayı hangi vakit okuyarak değerlendirmiş, sağlıklı bir kanaate varmıştır? Yoksa birileri kendisini savcı yerine koyarak kararını vermiş ve bu kararını savcıya dikte mi etmiştir? Alperenler ilahi adaletin eninde sonunda tecelli edeceğine iman etmişlerdir. Fakat Alperenlerin yüreğine bir nebze de olsa su serpecek beşerin inşa ettiği mahkemelerde tesis edilecek adaletin de her ne pahasına olursa olsun tecelli etmesi için gövdelerimizin üstündeki kellelerimizi adalet terazisinin üstüne koyduk muhataplarının haberi olsun" ifadelerini kullandı.

YÜRÜMEK İSTEYEN GRUP İLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK

Basın açıklamasının ardından tepkilerini göstermek için Konya Valiliği'ne yürümek isteyen gruba çevik kuvvet ekipleri izin vermedi. Trafiğin akışını kesmeme şartıyla grup, geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüş yaptı. Ancak Konya Valiliği yanında bulunan Kayalıpark'tan geçişlerine polisin izin vermeme üzerine grup geri döndü. Zafer Meydanı otobüs duraklarının yanından geçmek isteyen grubu çevik kuvvet polislerinin yolu kapatmaları konusunda uyarması nedeniyle gerginlik yaşandı. Polislerle gruptakiler arasındaki arbede yetkililerin araya girmesiyle daha fazla büyümeden sona erdi. Yürüyüşü tekrar Zafer Meydanı'nda sonlandıran grup olaysız şekilde dağıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da Yazıcıoğlu Davasının Takipsizlik Kararı'na Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement