Konya'da Bayram Öncesi Sıkı Pazarlıklar Başladı - Son Dakika
Güncel

Konya'da Bayram Öncesi Sıkı Pazarlıklar Başladı

Konya\'da Bayram Öncesi Sıkı Pazarlıklar Başladı

Konya'da kurban bayramına sayılı günler kala, kurbanlıklar hayvan pazarlarında yerlerini almaya başladı.

09.10.2013 11:03

Konya'da kurban bayramına sayılı günler kala, kurbanlıklar hayvan pazarlarında yerlerini almaya başladı. Sıkı pazarlıkların yaşandığı kurban pazarında, satıcılar fiyatların düşüklüğünden, alıcılar ise fiyatların yüksekliğinden yakındı.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesine kurulan hayvan pazarında, Türkiye'nin birçok yerinden getirilen kurbanlıklar yerlerini almaya başladı. Beklenen hareketliliğin henüz yaşanmadığı hayvan pazarındaki çoğu yerin boş olduğu gözlendi. Bütçelerine uygun kurbanlık almak isteyen bazı vatandaşlar fiyat araştırması yaparken, bazıları da giriştikleri sıkı pazarlıklar sonrası kurbanlıklarını almak için çaba sarf etti.

Kurbanlık fiyatlarının geçen yıllara göre aynı olduğunu savunan hayvan sahipleri, buna rağmen satışlarının istedikleri düzeyde olmadığından, vatandaşlar ise fiyatların yüksekliğinden yakındı.

Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla aynı olduğunu ifade eden Savaş Ünlü, "Yem ve saman fiyatları farklı. Kurbancılar şuan için memnun değiller, müşteri az. Geçen yıl 6 bin liraya verdiğimiz büyükbaş kurbanlıkları bu yıl 5 bin 500 liraya vereceğiz, müşteri yok" dedi.

Pazara çok gelenin olduğunu dile getiren Ahmet Kalkan ise, "Herkes arefe gününü bekliyor. Fiyatlar çok normal. Geçen yılki fiyatlarla bir değişiklik yok. Aynı fiyattan veriyoruz" diye konuştu.

4 bin 500 liralık kurbanı sıkı bir pazarlık sonrası 4 bin 270 liraya alan Ali Erol, "Türkiye'de pazarlık böyle olur. On liralık mal da alsan, bin liralık mal da alsan pazarlık sünnettir" ifadelerini kullandı.

Hayvan sahiplerinden Duran Başoğlu ve Şenol Kara da, satışların henüz istedikleri gibi olmadığını arefe gününü beklediklerini söyledi.

Vatandaşların beklentilerinin aksine arefe günü fiyatlarda bir düşüş olmayacağını kaydeden Alparslan Kalkan, "Şu an gelen müşteri yok, pazar ölü. Şu an biz hafta sonunu Cumartesi, Pazar'ı bekliyoruz" dedi.

Kurban fiyatlarının normalde geçen yılın üzerinde olması gerektiğini vurgulayan Ramazan Kotuk da, "Geçen yılın fiyatında da kurban veren yok. Fiyatlar düşmüş. Pek istek yok, herkes arefe gününü, bayram gününü bekliyor" diye konuştu.

Kurban satıcılardan Erdal Ünal ise, 700 kilogram ağırlığındaki "Paşa" ismini verdiği kurbanlığını 7 bin liraya satışa çıkardığı söyledi. Hayvanın et ırkı bakımından diğerlerinden farklı olduğunu savunan Ünal, 7 bin liralık kurbanlığı sıkı bir pazarlık sonrası 6 bin 7 liraya sattı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da Bayram Öncesi Sıkı Pazarlıklar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement