Konya'da Akademisyenler Rektör Seçmek İçin Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Güncel

Konya'da Akademisyenler Rektör Seçmek İçin Sandık Başına Gitti

Konya\'da Akademisyenler Rektör Seçmek İçin Sandık Başına Gitti

Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde iki dönem rektörlük yapan Prof.Dr.Süleyman Okudan'ın görev süresinin dolması nedeniyle üniversitedeki akademisyenler rektörlük seçimi için sandık başına gitti.

24.11.2011 13:06

Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde iki dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın görev süresinin dolması nedeniyle üniversitedeki akademisyenler rektörlük seçimi için sandık başına gitti.

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seçim öncesi, rektör adayları Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Prof. Dr. Ahmet Kaan Karabulut, Prof. Dr. Celal İzci, Prof. Dr. Recai Gürbüz ve Prof. Dr. Tahir Yüksek, oy kullanacak olan üniversite bünyesindeki akademisyenleri kapıda karşıladı.

Salonda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ise adaylara başarılar dilerken, " Mevlana, 'Dün dünde kaldı cancağazım. Yeni şeyler söylemek lazım' diyor. Evet bugün yeni bir rektör adayı seçmek lazım. Ben tüm adaylara başarılar diliyorum." dedi.

Daha sonra 6 rektör adayının yarıştığı ve 1509 akademisyenin oy kulanacağı seçimlere geçildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü'nü belirlemek için başlayan oy verme işlemi saat 16.00'da tamamlanacak. Oy sayımının ardından 6 adayın adı, aldıkları oylarla birlikte YÖK'e bildirilecek. Adaylar bu ayın sonuna doğru YÖK'e giderek mülakata girecek. Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki kurulda, adaylar arasından seçilen 3 isim Çankaya Köşkü'ne sunulacak. Son kararı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verecek ve Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörünü atayacak.

MKY(İA/BT) - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da Akademisyenler Rektör Seçmek İçin Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement