Köln)- Köln Ditib Merkez Camii'nin Hilalleri Takıldı - Son Dakika
Güncel

Köln)- Köln Ditib Merkez Camii'nin Hilalleri Takıldı

- Köln DİTİB Merkez Camii'nin hilalleri takıldıKÖLN - Almanya'nın Köln kentinde yapımı devam eden Köln DİTİB Merkez Camii ve Kültür Merkezi'ne ait kubbe ve minarelerin hilalleri (alem) yerlerine takıldı.

18.05.2017 10:24

- Köln DİTİB Merkez Camii'nin hilalleri takıldı

KÖLN - Almanya'nın Köln kentinde yapımı devam eden Köln DİTİB Merkez Camii ve Kültür Merkezi'ne ait kubbe ve minarelerin hilalleri (alem) yerlerine takıldı.

Cami inşaatının sona doğru geldiğini gösterme amacı ile takılan hilallerden birisi, zeminden 26 metre yüksekliğe ve 28 metre çapındaki kubbenin üzerine takıldı.

DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Köln DİTİB Merkez Camii ve Kültür Merkezi'nin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Buranın sadece bir cami olmadığını, içerisinde konferans ve sergi salonu, kütüphane, alışveriş merkezi ve otopark gibi sosyal donatıların bulunduğunu ve bin 200 kişi kapasiteli olduğunu ifade eden Aşıkoğlu, "Kültürümüzde inşa edilen eserin örneğin bir evin çatısı tamamlandığında veya bina tamamlandığında bitişini belgelemek için bir bayrak asılır" dedi.

Aşıkoğlu, "Camilerimizde de inşaatın sona doğru geldiğini göstermek bağlamında kubbe ve minare üzerine konulan alemler bir semboldür. Biz de büyük bir hızla camimizin iç tezyinatının büyük bir bölümünü tamamladık. Caminin sona geldiğini göstermek bağlamında kubbemizin üzerine konulacak alemin yerleştirilmesi için bir hazırlık yaptık. Bugün sevinçliyiz. İnşallah Ramazan ile birlikte camimizde ibadete başlayacağız. Burası sadece cami değil, içerisinde çok değişik sosyal alanları barındıran bir mabed, bir kültür merkezidir. Köln şehrine renk katacak bir silüet olma özelliğini taşıyor. Camimizin resmi açılışını, hazırlıkları tamamladıktan sonra muhteşem bir törenle yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

20 kilo ağırlığında ve 165 santim çapında olan hilaller ayrıca, 2 metre 70 santimetre çapındaki iki minareye de takıldı.

Köln)- Köln Ditib Merkez Camii\'nin Hilalleri Takıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köln)- Köln Ditib Merkez Camii'nin Hilalleri Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement