Kocaoğlu: Operasyon Sonrası Yoğurdu Üfleyerek Yiyiyoruz - Son Dakika
Güncel

Kocaoğlu: Operasyon Sonrası Yoğurdu Üfleyerek Yiyiyoruz

Kocaoğlu: Operasyon Sonrası Yoğurdu Üfleyerek Yiyiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 Mayıs ve 22 Kasım'da Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyondan sonra yoğurdu üfleyerek yediklerini söyledi.

10.01.2012 17:26

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 Mayıs ve 22 Kasım'da Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyondan sonra yoğurdu üfleyerek yediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Demokrat Parti (DP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanlarını ziyaret etti. Kocaoğlu önce DP İl Başkanı Naşit Birgüvi'ye konuk oldu. DP İl yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Kocaoğlu, Birgüvi'ye başarılar diledi. Kocaoğlu, sınavları sonuçlanmasına karşın dondurulan itfaiyeci alımının ne zaman gerçekleşeceği sorusuna, hukuki sıkıntının çözülmesinin beklendiği yanıtını verdi. İhtiyaç olduğu için itfaiyeci sınavı yaptıklarını belirten Kocaoğlu, " KPSS'den belli bir puan almış arkadaşların önce yazılı sonra sözlü sınava tabi tuttuk. Burada hukuki bir boşluk oluştu. Bu boşluğu aşmaya çalışıyoruz. Bu konuda üzgünüz. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyon sonrası tabiri caizse hep beraber yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Hukuk Müşavirliğimiz yasal koşulların yerine gelmesi, sınavı kazananların da işe başlamaları için çalışıyoruz. Bu sınavdan herhangi bir dönüşümüz yok. Bütün sınava giren gençler başımızın tacı. Ancak sınav başladıktan sonra ortaya çıkan bir durum, değişiklikle ilgili bekleme sürecindeyiz. Hukuki zemine oturttuğumuz anda arkadaşları göreve çağıracağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU FEZLEKESİ VE OPERASYON YORUMU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili Silivri Savcılığı'nın fezleke hazırlaması, kendisinin de yer aldığı Büyükşehir Belediyesi operasyonu kapsamındaki iddianame sonucu açılacak davayla ilgili değerlendirmesi sorulan Kocaoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun konusu yargıyla ilgili. Yorum yapmam doğru olmaz. Bizimkin de ise en son iddianame hazırlandı. Hukuki süreç işliyor. Bu konuda bir şey söyleyecek durumda değiliz. İfademizi verdik. Mahkeme görevlendirildi. Sonucunu bekliyoruz. Başka yapacak bir şey yok" diye cevap verdi.

BALLIKUYU HEYELAN BÖLGESİNDE KAMULAŞTIRMA YAPIYORUZ

Aziz Kocaoğlu, yağmurlar nedeniyle Ballıkuyu'da yaşanan yol kaymasıyla ilgili de değerlendirme yaptı. Ballıkuyu'daki heyelanın bugünün konusu olmadığını belirten Kocaoğlu, "Yaklaşık 8-9 ay önce biz burada bir çalışma yaptık. Orada kayma tehlikesi olan binaların kamulaştırılması için karar verdik. Aslında buraya baktığımızda pek çok boşaltılmış, camları sökülmüş, yıkılma durumunda olan binalar var. Verdiğimiz bedeli beğenmeyen, binadan çıkmayan vatandaşlarla olan yargı süreci devam ediyor. Bildiğimiz ve bedelini vererek boşaltma çalışmalarına başladığımız bir konu. İsteyene Uzundere'deki mevcut konutlardan alabiliyor. İsteyene parasını veriyoruz. Razı olmayanlarla da yargı süreci devam ediyor" dedi.

HAK ETMİYORSUNUZ

Başkan Kocaoğlu, BBP İl Başkanı Ahmet Bereket'i de de ziyaret etti. Bereket, Kocaoğlu'na ziyaret için teşekkür ettikten sonra operasyonla ilgili "Hukuk herkese lazım olacak" dedi. Kocaoğlu da yargı sürecinin devam ettiğini belirterek teşekkür etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaoğlu: Operasyon Sonrası Yoğurdu Üfleyerek Yiyiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement