Kocaeli’ne İkinci Fen Lisesi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli’ne İkinci Fen Lisesi

Kocaeli’ne İkinci Fen Lisesi

Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Gebze'ye Fen Lisesi Yapılacağı Müjdesini Verdi.

06.08.2010 13:57  Güncelleme: 15:50

Gebze de bir dizi temaslarda bulunan Fikri Işık, Gebze Muallim Köy'e yapılacak olan Fen Lisesi için tüm çalışmalarda sona gelindiğini ve önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını kaydetti. Işık, ihalenin ardından Fen Lisesi'nin temelinin en geç Ocak 2011 tarihine kadar atılacağını söyledi.

DERNEKLERİ ZİYARET ETTİ

Fikri Işık önceki gün Gebze Fırıncılar Koperattifi Başkanı Mehmet Aydemir, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç ve Gebze Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Uçar'ı makamında ziyaret etti. Fikri Işık'a Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İlçe Başkanı Yılmaz Bayram da eşlik etti. Dernek Başkanları uzun süre sohbet eden Fikri Işık, Gebze Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Uçar'ı ziyareti sırasında Gebze'ye Muallim Köy sınırları içinde Fen Lisesi yapılacağı müjdesini verdi

İHALESİ YAPILACAK

Işık," Eğitime yüzde 100 destek projesi" kapsamında Yücel Boru firması tarafından Gebze Muallim Köy'e inşa edilecek olan Fen Lisesi'nin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacağını belirtti. Gebze'ye Fen Lisesi'nin kurulması için çalışmalarda sona gelindiğini kaydeden Işık, Gebze'ye Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ardından Fen Lisesi'nin de bölgeye kazandırılmasının büyük bir başarı olduğunu kaydederek Gebze'ye yatımların durmayacağını kaydetti.

25 DÖNÜM ÜZERİNE 24 DERSLİK

Pansiyonlu olarak yapılacak Gebze Fen Lisesi Gebze'ye bağlı Muallim Köy'deki Milli Eğitim'e ait 25 dönümlük alana inşa edilecek. 24 derslik olarak planlanan Fen Lisesi "Eğitime yüzde 100 Destek projesi" kapsamında Yücel Boru tarafından yapılacak. Gebze fen Lisesi'nin yaklaşık 5.5 Milyon TL'ye mal olacağı tahmin ediliyor.

KOCAELİ'NE İKİNCİ FEN LİSESİ

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Fikri Işık, daha önce bir il'e ikinci Fen Lisesi kurulması için izin verilmediğini belirterek "Daha önce bir ilde iki Fen Lisesi açılmasına izin verilmiyordu. Kocaeli Milletvekili arkadaşım Eyüp Ayar ile birlikte bir dizi temaslarda bulunduk. Milli Eğitim Müsteşarı ile yaptığımız görüşmelerin ardından Kocaeli'ne ikinci Fen Lisesi'nin kurulması iznini aldık. Tüm Kocaelilere hayırlı olsun" dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli’ne İkinci Fen Lisesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement