Kmtso Meclisinin Misafiri Mustafa Poyraz Oldu - Son Dakika
Güncel

Kmtso Meclisinin Misafiri Mustafa Poyraz Oldu

Kmtso Meclisinin Misafiri Mustafa Poyraz Oldu

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısı, KMTSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu Başkanlığında yapıldı.

29.02.2012 16:18  Güncelleme: 16:17

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve gazetecilerin de katıldığı toplantı yaklaşık olarak 3 saat sürdü. Toplantının açılış konuşmasını yapan KMTSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş'ın daha da yaşanılabilir bir şehir olması için birlikte hareket etmenin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Balcıoğlu yaptığı konuşmasına geride kalan Kurtuluş Bayramını bize hediye eden şehitlerimizi saygı ve sevgiyle dikleri ile anarak konuşmama başmalak istiyorum. Benim bildiğim Kahramanmaraş'a gelen cumhurbaşkanlarımızdan Rauf Denktaş'ı rahmetle anmak istiyorum. Rahmetli Denktaş Kahramanmaraş'ı çok seven bir insandı. Biz evinde misafir olduk. Kıbrıs ve Türkiye için büyük bir kayıp diye düşünüyorum.

Belediye Başkanımız kutlamak istiyorum. Kar yağdı ama yollarda hiçbir sorun yaşamadık. Bunun için başkanımızı kutluyorum. Emniyetimizi kutluyorum. Bir olayın faalini 1 günde yakalayıp adalete teslim ettiği için. Bunları niye söyledim bunlar hayatın var olan yaşama gerçekleri olduğu için söyledim. Bizler ticaret adamlarıyız ama yaşam da ticaretin içinde zaten. Sizlerin mutlak haberdar olduğunu 2 konu var dikkatinizi çekmek istiyorum.

Bir tanesi Yeni Türk Ticaret Kanununda şirketin ortağı evini varlığı her şeyini ipotek etmiş olsa dahi kendi şirketinden ödünç para alamıyor. En az 300 gün hapis cezası veriliyor. İdari para cezasıyla cezalandırılır deniliyor. Ama yine aynı yasa da unutulmuşmudur? Gözden mi kaçmıştır. Bizim okuyamadığımız bir yer mi vardır. Bir Şirket Müdürü ise istediği kadar borç para alabiliyor. Ne hapis cezası ne para cezası verilemiyor.

Yine çeklerle ilgili bir düzenleme yapıldı. Çekler bu piyasanın aktivasyonunu sağlıyordu. Yeni ticaret kanununda maddi suça maddi ceza verilir görüşüyle hapis cezası kaldırıldı. Doğru görüş olabilir belki ama yaptırımı değişmelidir diye düşünüyorum. Zaten çekini ödemeyen insan bir de üstüne ceza eklendikten sonra hiç ödemeyecektir diye düşünüyorum.

İkinci konu Van depremini gördük. Yasa biliyorsunuz değişti. Eski binaların ne halde olduğu bilinmiyor. Van depremini daha önceden tahmin ettiğini söyleyen insanlar Nisan ayında Kahramanmaraş'ta da deprem olacak iddiaları var. Biz bu konuda ne yapıyoruz. Hazırlıklı mıyız? Dikkat çekmek istedim"dedi.

Toplantı da Kahramanmaraş Belediyesinin çalışmaları ve çalışmalarda ki son durumu konu alan bir sunum yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediye çalışmaları, projeler ve hedeflerlerini anlattı. Belediyenin yaptığı çalışmalarla kentin nereden nereye geldiğini anlatmak isteğini belirten Poyraz, ''Bizler sizlerin emanetinizi taşıyoruz. Çünkü yaptığımızın her kuruş harcama sizlerin parası. Dolayısıyla bugüne kadar elimizden gelen gayreti göstererek şehrimiz için en iyisini yapmaya çalıştık'' şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'ın son 10 yılda 4 kat büyüdüğünü hatırlatan Poyraz, bu büyümeye bağlı olarak özellikle alt yapı hizmetlerine büyük önem verdiklerini kaydetti. Başkan Poyraz, daha sonra meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kmtso Meclisinin Misafiri Mustafa Poyraz Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement