Klasik Müziğin Yükselen Yıldızı Sol Gabetta, Basel Oda Orkestrası Eşliğinde İş Sanat'ta - Son Dakika
Güncel

Klasik Müziğin Yükselen Yıldızı Sol Gabetta, Basel Oda Orkestrası Eşliğinde İş Sanat'ta

Klasik Müziğin Yükselen Yıldızı Sol Gabetta, Basel Oda Orkestrası Eşliğinde İş Sanat\'ta

İş Sanat, klasik müziğin yükselen yıldızı genç çellist Sol Gabetta ile deneyimli İtalyan şef Giovanni Antonini yönetimindeki Basel Oda Orkestrası'nı aynı sahnede buluşturan önemli bir konsere ev sahipliği yapıyor.

28.01.2014 12:54

İş Sanat, klasik müziğin yükselen yıldızı genç çellist Sol Gabetta ile deneyimli İtalyan şef Giovanni Antonini yönetimindeki Basel Oda Orkestrası'nı aynı sahnede buluşturan önemli bir konsere ev sahipliği yapıyor.Konser 29 Ocak Çarşamba akşamı (yarın) İş Sanat'ta gerçekleşecek.

2004 yılında Credit Suisse Genç Sanatçılar ödülünü ve iki kez de Echo Klassik ödülünü alan Arjantin doğumlu Gabetta, olağanüstü yeteneği ve özgün tuşesiyle tüm müzik dünyasını peşinden sürüklemeye devam ediyor. 12 yaşından sonra eğitimine Madrid ve Fransa'da devam eden Gabetta, klasik müzik dünyasının önde gelen, saygın orkestralarıyla ve önemli müzik festivallerinde yer aldı. Başarılı konser kariyerinin yanı sıra bugün İsviçre'nin köklü müzik okullarından Basel Müzik Akademi'sinde ders veriyor.

Sanatçının sıklıkla birlikte konser verdiği toplulukların başında gelen Basel Oda Orkestrası 1984 yılında kurulmuş olan genç bir topluluk. Daimi şefi olmayan ve dünyanın önde gelen şeflerinin yönetiminde, klasik ve çağdaş repertuardan seçtikleri eserlerle başarılı sahne performansları sergileyen orkestra üyeleri, birlikte uyum içinde müzik yaparken yeni ifade biçimlerinin peşine düşmekten de mutluluk duyduklarını söylüyor.

29 Ocak'ta İş Sanat sahnesinde gerçekleşecek olan konserde L. v. Beethoven "Prometheus"tan Uvertür; G. Fauré Çello ve Orkestra için Elégie Op. 24, C. Saint-Saëns Çello Konçertosu No. 1, Op. 33, La minör, R. Schumann Senfoni No. 1, Op. 38, Si bemol Majör "Bahar" eserleri seslendirilecek.

Saat 20.00'de başlayacak konserin bilet fiyatları 120 TL ile 70 TL arasında değişiyor. İndirimli biletlerin 60 TL olduğu konserde sınırlı sayıdaki öğrenci bileti ise 20 TL'den satılıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Klasik Müziğin Yükselen Yıldızı Sol Gabetta, Basel Oda Orkestrası Eşliğinde İş Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement