KKTC'de kayıp şehitler - Son Dakika
Güncel

KKTC'de kayıp şehitler

KKTC\'de kayıp şehitler

KKTC'de, kimlikleri belirlenen 6 şehit için cenaze töreni düzenlendi.

28.03.2014 15:04

KKTC'de, kimlikleri belirlenen 6 şehit için cenaze töreni düzenlendi

Rumlar tarafından 15 Ağustos 1974 tarihinde evlerinden alındıktan sonra 40 yıldır haber alınamayan, Kayıp Şahıslar Komitesi'nin çalışmaları sonucunda kalıntılarına ulaşılıp kimlikleri belirlenen Ekrem Ahmet Küçük, Arif Ahmet, Ahmet Mustafa Canlıbalık, Hasan Ahmet Küçük, Muharrem Ekrem ve Erdoğan Hüseyin düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

6 şehit için Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Camisi'nde ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Düzenlenen törene KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, bazı milletvekilleri, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Bazı şehit yakınları cenaze töreninde fenalık geçirirken, sağlık ekipleri de şehit yakınları için hazır bulundu. İki kardeşini toprağa veren bir şehit yakını ise defin sırasında rahatsızlanarak Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Törende, şehit yakınları adına bir konuşma yapan Leyla Kıralp ise bugün en acı gerçeklerden biriyle yüzleştiklerini belirterek, 40 yıllık ayrılıktan sonra gerçekleşen kavuşmanın definle birlikte kısa sürede sona erdiğini kaydetti.

Benzeri acıların tekrar yaşanmaması için gerekenleri yapmanın insanlık görevi olduğunu ifade eden Kıralp, hem şehitlerin hem de yakınlarının şimdi huzur içinde olduklarını, bunun Kıbrıs'ın ortak acısı olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de kayıp şehitler - Son Dakika


Advertisement