KKTC'de Erken Genel Seçim - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Erken Genel Seçim

KKTC\'de Erken Genel Seçim

Cumhurbaşkanı Eroğlu: "Bu erken seçim, düşündüğümüz manada diyaloğun seçim sonrası başlamasına vesile olur"

28.07.2013 16:09

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, seçimlerin, demokrasilerin vazgeçilmez öğelerinden biri olduğunu belirterek, "Bu erken seçim, düşündüğümüz manada diyaloğun seçim sonrası başlamasına vesile olur diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, oyunu eşi Meral Eroğlu ve kızı Haslet Eroğlu ile Gazimağusa'da kullandı. Eroğlu, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu, seçimlerin siyasi partiler tarafından önemli olduğu kadar icraatları değerlendirme açısından halk için de çok önemli olduğunu vurguladı.

Seçime katılım çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Demokrasilerde halk iradesi ne kadar fazla sandığı yansırsa, parlamento o denli  daha düzenli olur" diye konuştu. Seçim meydanlarındaki gerginliklerin geçmişte kalması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, halkın ve ülkenin yararına partilerarası diyalog ve uzlaşı kültürüne ihtiyacı olduğunu belirtti.

"Bizim istediğimiz; çalışan bir parlamento, icraat yapan bir hükümet" diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın da bunu düşünerek oy kullanacağına inandığını kaydetti.

Ülkede partilerarası diyaloğa ve işbirliğine de ihtiyaç olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Ülke hepimizin. Bu ülkede güven ve huzur içerisinde yaşamak istersek, halkımızı kendi devletine daha da bağlamak istersek, halkın sorunlarını çözecek hükümetlerin kurulması gerekir. Bu konuda da mutlaka partilerarası bir diyaloğun olması gerekir. Bu erken seçim, düşündüğümüz manada diyaloğun seçim sonrası başlamasına vesile olur diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, oluşabilecek tek parti iktidarı veya koalisyon hükümetinden beklentisinin, "uzlaşı içerisinde, diyalog içinde uzlaşı kültürünü ön plana çıkarak hükümet kurulması ve parlamentoda, ülke ve halk menfaatine yasaların üretileceği çalışma ortamının sağlanması" olduğunu ifade etti. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Erken Genel Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement