Kızılırmak Deltası İkinci 5 Yıllık Uygulamaları Revize Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Kızılırmak Deltası İkinci 5 Yıllık Uygulamaları Revize Çalışmaları

Kızılırmak Deltası İkinci 5 Yıllık Uygulamaları Revize Çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Samsun Şube Müdürlüğü Kızılırmak Deltası ikinci 5 yıllık uygulamaları revize çalışmaları Samsun'un Bafra ilçesinde başladı.
Doğa Araştırmaları Derneği tarafından Orman ve Su İşleri...

13.11.2013 14:29

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Samsun Şube Müdürlüğü Kızılırmak Deltası ikinci 5 yıllık uygulamaları revize çalışmaları Samsun'un Bafra ilçesinde başladı.

Doğa Araştırmaları Derneği tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Müdürlüğü adına yürütülen çalışmalar 2 gün sürecek. Toplantıda geçmişteki 5 yıllık dönem gözden geçirilerek, deltanın varlığını sürdürebilmesi hedefleniyor.

İki gün sürecek olan toplantıya Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Hassas Alanlar Daire Başkanı Ramazan Dikyar, Samsun İl Şube Müdürü Murat Demir, Doğa Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erdem ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı.

Hassas Alanlar Daire Başkanı Ramazan Dikyar toplantı öncesi yaptığı konuşmada, "Kızılırmak Deltası gibi sulak alanlarda çok fazla sayıda ilgi grupları olup, bu ilgi gruplarının alanda mümkün olduğu kadar iyi bir şekilde faydalanmasını sağlamak ve bu alanların bozulmadan gelecek nesillere de bırakabilmek içinde iyi bir yönetim planının olması gerekiyor" dedi.

Toplantıya başkanlı yapan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, "Hepimiz biliyoruz ki Kızılırmak Deltası Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından. Önümüzdeki dönemde en önemli Turizm değerlerinden, şu an içerisinde bulunduğumuz zaman içerisinde de bölgede bulunan 20'nin üzerinde yerleşim yeriyle aynı zamanda bir tarım alanı içerisinde bir bölge. Dolayısıyla bu bölgede yapacağımız yönetim planı ile hem insanların bu bölgeyi maksimum kullanması hem doğanın en iyi şekilde korunması hem de gelecek yıllarda ziyaretçi sayısı daha da artacaktır. Bu yıl yaklaşık 30 bin ziyaretçi bölgeye geldi. Bölge tanıtıldıkça insanlarda bir birine anlattıkça önümüzdeki yıllarda ziyaretçi sayısı artma gösterecektir. Önümüzdeki süreçte Samsun Master Turizm Planı'ndaki iyi bir gelişme sonucunda bu bölgede aynı zamanda turistlik faaliyetler de hızlanacaktır. Dolayısıyla böyle bir yönetim planına ihtiyaç var. Yönetim planımızın gelecekteki bu yapıların üzerine sağlam oturabilmesi için kurum kuruluşların düşüncelerini ortaya net koyabilmeleri gerekiyor. Hepimizin bakış açısı farklı. Bazılarımız olaya turistlik değer olarak, bazılarımız ise korunması gereken bir doğa olarak bakıyor. Havzadaki vatandaşımız da oraya ekmek teknesi olarak bakıyor. Dolayısıyla herkesin motivasyonu farklı. Bu alanda iyi bir birliktelik sağlayabilmek gerekiyor. Yönetim planı içerisinde herkesin ne katkı sağlayabileceği, herkesin korumada neler sağlayabileceği, kullanmada neler sağlayabileceği konusunda bir denge unsuru oluşturmak gerekir" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızılırmak Deltası İkinci 5 Yıllık Uygulamaları Revize Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement