Kızıldağ, Adana'da 'Mazaret Yok' Dedirtti - Son Dakika
Güncel

Kızıldağ, Adana'da 'Mazaret Yok' Dedirtti

Kızıldağ, Adana\'da \'Mazaret Yok\' Dedirtti

Kişisel Gelişim Uzmanı Dr.

15.11.2012 11:45

Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ, Türkiye'de en çok üretilen şeyin 'mazeret' olduğuna dikkat çekerek, "Kime sorarsanız sorun işi ile ilgili bir şeyden yakınıyor, mazeretler buluyor. Sağlıklı bir ruh halimiz yok" dedi.

Anadolujet öncülüğünde, Adana Sanayi Odası ve Türk Hava Yolları Adana Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Aile Şirketlerini 6Q ile Yönetme Rehberi' konulu söyleşi, Adana Sanayi Odası'nda (ADASO) gerçekleştirildi.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Dr. Şaban Kızıldağ, katılımcılara nasıl daha geniş bir vizyona kavuşmaları gerektiği konusunda bilgiler vererek, kurumsallaşma, markalaşma ve profesyonel yönetim ile ilgili önemli detayları aktardı. Kızıldağ, Türkiye'nin de dahil olduğu 57 Müslüman ülke üzerinde yürüttükleri bir çalışmadan bahsederek, 1.6 milyar nüfusu oluşturan bu ülkelerin Almanya'nın yarısının ürettiği milli gelire ulaşamadığını dikkat çekti. Kızıldağ, bütünü kaliteli görebilmek için bütün insanların eşit olduğu bir yönetim anlayışının gerektiğini ifade ederek, "En iyi fabrikayı kuruyorsunuz, en iyi CEO'yu getiriyorsunuz. En güzelini yapmaya çalışıyorsunuz, ama en alttaki elemanınızı ihmal ediyorsunuz. Eşitlik ilkesini benimsemek, bizlerin her şeyi daha farklı algılamamızı sağlar ve bu çok önemlidir" dedi.

Kızıldağ, Hz. Ali'nin "Mazeret insanın kendisine söylediği en büyük yalandır" sözünü hatırlatarak, konuşması boyunca salondaki katılımcılara ara ara "Her şeye rağmen mazeret yok" dedirtti. Sonrasında salondaki herkesin ayağa kalkarak birbirlerine sarılmalarını isteyen Kızıldağ'ın talebini yerine getiren katılımcılar, ilginç görüntüler oluşturdu.

Kızıldağ, söyleşisinin ardından aralarında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un ve Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan'ın da bulunduğu katılımcıların bu sefer el ele tutuşarak "mazeret yok" demesini istedi.

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ise Adana'nın ekonomik gelişmelerinden bahsetti. Sürenkök, "Çukurova dünyanın üçüncü ovası, normalde 3, örtü altında 4 ürün alındığı da olmuştur. Ancak biz bunun kıymetini bilememişiz. Bossa, Milli Mensucat, Güney Sanayi gibi kurumlarda binlerce kişi çalışmış. Adana ülkemizde sanayinin de geliştiği ilk şehirlerden biridir" diye konuştu.

OSB'nin tek seferde kurulan Türkiye'nin en büyük bölgelerinden olduğunu vurgulayan Sürenkök, "Adana 2011 yılında 1 milyar 135 bin dolar ihracat yapmış, ancak 3 milyar dolar da ithalatı var. Çıkarılan 3 teşvik yasası da kentimizin aleyhine oldu. 2003 yılında yapılan gelişmişlik sıralamasında 7. iken geçen yıl 16. sıraya gerilemişiz. Gerimizden gelenler önümüze geçmiş. Adana geri gitmemiş ama beklenen sıçramayı da yapamamıştır. Sanayicinin önündeki engeller kaldırılırsa istihdama önemli ölçüde katkısı olacaktır. Adana'nın gayri safi hasılaya katkısı yüzde 3 buçuk, yani 30 milyar dolar. Bunu çok daha yukarılara çekebilecek potansiyelimiz var" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızıldağ, Adana'da 'Mazaret Yok' Dedirtti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement