Kız Kaçırmada Aile Boyu Ceza - Son Dakika
Güncel

Kız Kaçırmada Aile Boyu Ceza

Kız Kaçırmada Aile Boyu Ceza

'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 10 yıl 10 ay hapis ceza.

24.02.2013 13:09  Güncelleme: 10:17

İzmir'in Bornova İlçesi Naldöken Mahallesi'nde oturan Sedat Alkan'ın, üç yıl önce 15 yaşındayken kaçırıp birlikte yaşamaya başladığı ve bir çocuk sahibi olduğu Sabriye Kaval'a karşı 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıp cezaevine girmesinin ardından, bir dram daha ortaya çıktı. Aynı olay nedeniyle Sabriye Kaval'ın babası ile Sedat Alkan'ın anne ve babasının da hapis cezalarına çarptırıldığı bildirildi.

Bornova İlçesi'nde oturan Sabriye Kaval (18), üç yıl önce mahalle komşusu olan kaynakçı Sedat Alkan'a (27) kaçtı. Durumu öğrenen Kaval'ın annesi Özlem Civanlar, Alkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Alkan'la ilgili 'küçük yaşta kızı alıkoymak' suçundan İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Alkan'ın tutuksuz yargılandığı dava sürecinde, anne Civanlar şikayetinden vazgeçti, ayrıca çiftin şu an 2.5 yaşında olan kızları Ada dünyaya geldi. Yargılama sonunda Alkan, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Temyiz edilmeyen karar kesinleşince, Alkan polis tarafından yakalandı ve cezaevine konuldu.

'MAHALLE DÜĞÜNÜ İLE EVLENDİK'

Naldöken Mahallesi'ndeki kiracı oldukları evlerinde kızı Ada'yla başbaşa kalan ve ne yapacağını şaşıran genç anne Sabriye Kaval şunları anlattı:

"Ben ona isteyerek kaçtım. Daha önce de iki kez kaçtım. Büyüklerin araya girmesi ile evime döndüm. Annem ve babam boşandı. Velayetim anneanneme verildi. Üçüncü kaçışta Manisa'ya gittik. Amacımız evlenmekti. Kayınvalidem telefonla bizleri geri çağırdı. Annem ile babamın yanına da gidemedim. Sedat'ın ailesi beni kabul etti. Mahalle düğünü yapıp evlendik. Birbirimizi de çok sevdik. Bir de çocuğumuz oldu. Süren kamu davası sonucu hakkında ceza verildi. Avukatın ihmalkarlığı sonucu karar temyiz de edilmemiş ve karar kesinleşmiş."

AİLE BOYU CEZA

Aynı davada Sabriye Kaval'ın babası Mehmet Ali Kaval ile Sedat Alkan'ın annesi Senem Alkan ve babası Ali Alkan'ın da ceza aldıkları ve dosyanın temyizde olduğu ortaya çıktı. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan Mehmet Ali Kaval, Sedat Alkan ve Senem Alkan, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından haklarında açılan davada verdikleri ifadelerde, suçlamaları kabul etmedi. Sabriye Kaval'ın babası Mehmet Ali Kaval şunları söyledi:

"Mağdure benim kızımdır. Annesi ile boşandık. Kızım bazen benim yanımda, bazen de annesinin yanında kalıyordu. Kızım Sedat ile tanışıp ona kaçmış. Bunun üzerine ben ve diğer sanıklar düğün yaparak kızım ile Sedat'ı evlendirdik, birlikte yaşamaya başladılar. Sonradan da çocukları oldu. Suçlamayı kabul etmiyorum."

'KAPIMI ÇALDILAR SAHİP ÇIKTIM'

Senem Alkan ise, "Oğlum kızı kaçırmış. Kapımı çaldılar. Bir anne olarak sahip çıkmak zorunda kaldım. Birbirlerini sevmişler. Düğünlerini de yaptık. Kızın ailesinin haberi vardı. Gelinim, mahallemizin insanıdır. Kızın yaşının küçük olduğunu bilmiyordum. Ben cahil bir insanım. Okur yazar değilim. Başkasının evinde kalmasınlar diye telefon edip onları eve çağırdım. Bunun suç olacağını düşünmedim" dedi.

Baba Ali Alkan da, "Gelinimiz, kendi mahallemizde büyüdü. Oğlum ile birbirlerini sevmişler. O yüzden itiraz etmedik. Düğünlerini de yaptık. Kızın ailesinin haberi vardı. Anne ve baba olarak itiraz edemedim ve düğünlerini isteyerek yaptık. Suç olduğunu bilsek bile kaçmışlardı. Anne ve baba olarak sahip çıkmak zorunda kaldık" diye konuştu.

SAVCI CEZA VERİLMESİNİ TALEP ETTİ

Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, Sedat Alkan ile mağdure Sabriye Kaval'ın kaçarak evlendiklerini ve karı koca hayatı yaşadıklarını, ardından da çocukları olduğunu belirtti. Genç, mağdurenin ruh sağlığının bozulmadığını söyledi. Fatih Genç, sanıklar Sedat Alkan, babası Ali Alkan ile annesi Senem Alkan ve Mehmet Ali Kaval'ın cezalandırılmasını talep etti. Sedat Alkan'ın 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı davada, babası Ali Alkan, annesi Senem Kaval ile kayınpederi Mehmet Ali Kaval'ın 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 4 yıl 2'şer ay, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 1 yıl 3'er ay olmak üzere toplam 5'er yıl 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Üç sanıkla ilgili, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından aldıkları 1 yıl 3'er aylık hapis cezalarında, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Sedat Alkan'ın avukatı kararı temyiz etmezken, ceza alan üç sanığın avukatı ise temyiz için başvurdu. Kararın onanması halinde anne ve babalar da cezaevine girecek. - İzmir/ Bornova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kız Kaçırmada Aile Boyu Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement