Kirlenen Seyhan Baraj Gölü'nü Polis Temizleyecek - Son Dakika
Güncel

Kirlenen Seyhan Baraj Gölü'nü Polis Temizleyecek

Kirlenen Seyhan Baraj Gölü\'nü Polis Temizleyecek

Adana polisi, bir boğulma olayında yapılan dalışta Seyhan Baraj Gölü'nün çok kirli olduğunu fark ederek, temizlenmesi için çalışma başlattı.

03.04.2013 10:46

Adana polisi, bir boğulma olayında yapılan dalışta Seyhan Baraj Gölü'nün çok kirli olduğunu fark ederek, temizlenmesi için çalışma başlattı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Su Altı Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler, Seyhan Baraj Gölü'nde meydana gelen bir boğulma olayında boğulan kişiyi çıkarmak için göle daldı. Boğulan kişi sudan çıkartılırken, polisler gölün derinliklerinin çok kirli olduğunu gördü. Bu durumu polisler şube müdürüne, müdür ise Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a iletti. Gürkan, hemen polislere talimat vererek, kirliliğin boyutlarını ortaya koymak için su altı polislerine göle dalıp görüntü ve fotoğraf çekmeleri talimatını verdi. Göle dalan polisler, çektikleri görüntü ve fotoğraflarla kirliliği gözler önüne serdi. Gürkan, bu görüntü ve fotoğrafları Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile paylaştı. Coş, gördüğü manzara karşısında hayrete düşerken, hemen gölün temizlenmesi için çalışmaların başlatılması kararı aldı.

Vali Coş, Adana Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı bir basın toplantısında Seyhan Baraj Gölü'nün dibinin içler acısı durumunu da basınla paylaştı. Coş, basın toplantısında Adnan Menderes Bulvarı'na pikniğe gelen vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Arkadaşlar aslan yatağından belli olur. Pikniğe gelen vatandaşlar yedikleri, içtikleri meşrubat artıklarını sağa

sola atmasın. Çevremizi korumak zorundayız. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için çevremizi koruyalım. Vatandaş sanki o piknik alanına bir daha gelmemiş gibi kullanıyor. Ama sonra yine geliyor" dedi.

Polisin vatandaşın güvenliği yanında sosyal konularda da çalışma yaptığını anlatan Coş, son olarak su altı polisinin yaptığı çalışmanın kendisini çok etkilediğini belirterek şunları kaydetti:

"Seyhan Baraj Gölü'nde çekilen görüntüler çok kötü. Gölün dibi çöplük olmuş. Ne ararsan gölün dibinde var. Bu durumdan bizi polis haberdar etti. Şimdi kurumlarla koordineli bir çalışma yaparak gölün dibini temizleyeceğiz. Buradan 20-25 kamyon çöp çıkacağı söyleniyor. Biz burayı temizleyeceğiz ancak vatandaş duyarlı olmazsa burası yeniden aynı hali alacak. Bu nedenle vatandaşın çevreye karşı duyarlı olması gerekiyor."

Polisin su altında çektiği görüntülerde gölün dibinde şişe, ağ, lavabo ve daha birçok eşya bulunuyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kirlenen Seyhan Baraj Gölü'nü Polis Temizleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement