Kırklareli'de Ölü Bulunan Çocuğun Adı Parkta Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de Ölü Bulunan Çocuğun Adı Parkta Yaşayacak

Kırklareli\'de Ölü Bulunan Çocuğun Adı Parkta Yaşayacak

Okula gitmek üzere evinden ayrılan ve 3 gün sonra cesedi bulunan 10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş'ın adının verildiği park, törenle açıldı.

05.06.2014 15:46  Güncelleme: 14:26

Kırklareli'de, okula gitmek üzere evinden ayrılan ve 3 gün sonra cesedi bulunan 10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş'ın adının verildiği, "Halil İbrahim Aktaş Yaşam Parkı" törenle açıldı.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Karakaş Mahallesi'ndeki parkın açılışında, çocuklara da çevreye de sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Parkı, daha yeşil, yaşanabilir, mutlu ve müreffeh bir kent oluşturma düşüncesiyle düzenlediklerini belirten Kesimoğlu, şöyle konuştu:

"Bu nedenle parka Halil İbrahim Aktaş Yaşam Parkı adını verdik. Parka herkesin sahip çıkacağına inanıyorum. Çocuklarımız her şeyin en iyisini en güzelini hak ediyor. Yaklaşık 3 ay önce 10 yaşındaki masum yüzlü evladımızı hunharca bir cinayete kurban verdik. Burada varız ama bir kişi eksiğiz. O masum ve güleç yüzlü kardeşim bir yerlerden bize bakıyor. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Işıklar içerisinde yatsın. Dileriz ki hiçbir evladımızın, yurttaşımızın başına böyle bir şey gelmesin. Eminiz ki o bizimle yaşayacak."

Kesimoğlu, artık Halil İbrahim'in kendi evlatları, ailesinin de kendi aileleri olduğunu ifade ederek, "Sevgili İbrahim buradan güleç yüzüyle hepimize bakacak. Parkımız hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Kırklareli Vali Yardımcısı Hikmet Çak da Kırklareli Belediyesinin bir farkındalık yarattığını ve Halil İbrahim'e sahip çıkıldığını kaydetti.



"Vefa gösterdiler"



Baba Yılmaz Aktaş ise oğlunun adının parka verilmesinden dolayı çok sevinçli olduğunu söyledi.

Halil İbrahim Aktaş'ın artık tüm Kırklareli'nin evladı olduğunu vurgulayan Aktaş, şehrin oğlunu bağrına bastığını vurguladı.

Aktaş, parka oğlunun adının verilmesine öncülük eden Belediye Başkanı Kesimoğlu ve meclis üyelerine teşekkür ederek, "Ben kendilerinden böyle bir talepte bulunmadım ancak onlar evladımızı unutmayıp vefalarını gösterdiler. Gerçek hizmet ve erdem de budur. Evladımızın adı parkta yaşayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de Ölü Bulunan Çocuğun Adı Parkta Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement