Kırım Tatarları Referanduma Karşı Eylemler Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Kırım Tatarları Referanduma Karşı Eylemler Düzenledi

Kırım Tatarları Referanduma Karşı Eylemler Düzenledi

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde pazar günü yapılacak referandumu boykot etme kararı alan Tatarlar, referanduma karşı olduklarını yineledi.

15.03.2014 02:22  Güncelleme: 07:50

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde pazar günü yapılacak referandumu boykot etme kararı alan Tatarlar, birçok bölgede barışçıl eylemler düzenleyerek referanduma karşı olduklarını yineledi.
Kırım, hafta sonu yapılacak referanduma hazırlanırken, Tatarların itirazları devam ediyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) günler öncesinden açıkladıkları kararla referandumu boykot edeceklerini belirtirken, bugün de Kırım'ın farklı bölgelerinde caddelere çıkan Tatarlar, referandum karşıtı gösterilerde bulundu.
Başkent Akmescit'teki Fantan ve Çistinkaya mahallelerinde yaşayan Tatarlar, yol kenarında düzenledikleri eylemde, "Referanduma hayır", "Kırım, Ukrayna", "Putin evine", "Savaş istemiyoruz", "Vatan, millet, Kırım" sloganları atarken, daha önce Rusya tarafından sürgün hayatı yaşamak zorunda bırakıldıklarını ve bir daha böyle bir şey yaşamak istemediklerini ifade ettiler.
Gösterilerde Kırım'da, Ukrayna yönetimi altında tüm halkaların 20 yıldan fazla süredir barış içinde yaşadıklarına vurgu yapılırken, Rusya'nın bu barışı bozmasına izin verilmeyeceği dile getirildi.
Gösteriler sırasında yoldan geçen birçok araç da korna çalarak destek verdi.
Kırım Referandum Ukrayna
Muhabir: Halit Gülşen
Yayınlayan: M. Göksel Sözer

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırım Tatarları Referanduma Karşı Eylemler Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement