Kırım Parlamentosunun referandum kararı - Aksenov - Son Dakika
Güncel

Kırım Parlamentosunun referandum kararı - Aksenov

Kırım Parlamentosunun referandum kararı - Aksenov

Başkent Akmescit'te düzenlediği basın toplantısında Aksenov, Kırım Tatar Meclisi'nin Kırım'da yaşayan tüm Kırım Tatarlarını temsil etmediğini belirtti.

14.03.2014 22:26

Kırım Parlamentosunun referandum kararı - Aksenov

Kırım Parlamentosunun referandum kararı

- Kırım Başbakanı Aksenov: "Kırım Tatarlarının büyük çoğunluğu referanduma katılacak"

- "17 Mart'ta farklı bir güne uyanılacak"

AKMESCİT (AA) - Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Başbakanı, Rus Birliği Partisi Başkanı Sergey Aksenov, Kırım Tatarlarının büyük çoğunluğunun referanduma katılacağını söyledi.

Başkent Akmescit'te düzenlediği basın toplantısında Aksenov, Kırım Tatar Meclisi'nin Kırım'da yaşayan tüm Kırım Tatarlarını temsil etmediğini belirtti.

Kırım Tatarlarının çoğunluğunun meclisin referandumu boykot etme çağrısını desteklemediğini, meclisin, Kırım Tatar halkının tamamının görüşlerini yansıtmadığını ifade eden Aksenov, Kırım Tatar liderlerinin, yaptığı görüşmelerde, referanduma katılım sağlayacaklarını ifade ettiklerini dile getirdi.

Aksenov, 100'e yakın Tatar derneği ve birçok Tatar liderleriyle yaptığı görüşmelerden aldığı sonucun, Kırım Tatarlarının yarıdan fazlasının referanduma katılacakları yönünde olduğunu vurgulayarak, "Hangi maddeleri oylayacaklarını söylemeye hazır değilim, fakat inanın görüşler farklı yönde. Meclisin kararı, Kırım Tatar halkının tamamının görüşlerini yansıtmıyor" dedi.

Kırım'ın Rusya'ya katılımından sonra her şeyin iyi olacağını belirten Başbakan Aksenov, referanduma katılımın büyük çapta olacağını ve 17 Mart'ta farklı bir güne uyanılacağını söyledi.

Gazetecilere yönelik herhangi bir tehdit ya da saldırı bulunmadığını, bu tür saldırıların provokasyon sonucu olduğunu kaydeden Aksenov, elinde Ukrayna bayrağı ile Kırım'a gelenlerin provokasyon amacı güttüğünü, sonucunun da istenmeyen şekillerde olduğunu ifade etti.

Aksenov, Kırım'ın Ukrayna'ya elektrik borcu bulunmadığını, Ukrayna'nın elektriği kesmek gibi bir girişimde bulunması durumunda buna hazır olduklarını, bir yıl yetecek elektriğe sahip olduklarını, daha sonrasında ise Rusya'dan temin edeceklerini kaydetti.

Başbakan Aksenov, "Benim için tarihin beni nasıl hatırlayacağı önemli değil, önemli olan vatandaşların yaklaşımıdır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırım Parlamentosunun referandum kararı - Aksenov - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement