Rusya Müftüler Konseyinden Kırım'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Rusya Müftüler Konseyinden Kırım'a Ziyaret

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Akmescit'i ziyaret etti.

28.03.2014 20:30  Güncelleme: 20:34

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığı ve Rusya'ya katıldığı ilan edilen Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Akmescit'i ziyaret etti.

Kırım Müftüsü Emirali Ablayev'in davetiyle Akmescit'i ziyaret ettiği belirtilen Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Gaynuddin, cuma namazından sonra Kırım Tatar Meclisi Başkanı Rifat Çubarov ile görüştü.

Kırım ziyaretini değerlendiren Şeyh Gaynuddin, Kırım Tatarlarının ayrı bir yeri olduğunu, sorunları konuşmak ve bunların çözümüne destek olmak için Akmescit'e geldiğini söyledi. Yarın yapılacak 6. Kırım Tatar Milli Kurultayı'na da Çubarov tarafından davet edildiğini belirten Gaynuddin, kurultaya misafir olarak katılabileceğini belirtti.

Savaşların bitiminden sonra müzakerelerin başladığını ve bu süreçte din adamlarına büyük görevler düştüğünü kaydeden Gaynuddin, Kırım Tatar halkının son derece "trajik" bir geçmişi olduğuna dikkat çekti. Gaynuddin, sorunları çözme noktasında destek mesajı verdi.

Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Rifat Çubarov da dini liderlerle her zaman bir araya geldiklerini, bu görüşmenin de son derece olumlu geçtiğini söyledi. Çubarov, yakın gelecekteki planlarını masaya yatırdıklarını, görüşmede Rusya Müslümanları ile Kırım Müslümanlarının işbirliği, eğitim ve tarihi eserlerin korunması gibi konuları ele aldıklarını söyledi.

Rusya Müftüler Konseyinden Kırım\'a Ziyaret
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Müftüler Konseyinden Kırım'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement