Kırım'daki gelişmeler protesto edildi - - Son Dakika
Güncel

Kırım'daki gelişmeler protesto edildi -

Kırım\'daki gelişmeler protesto edildi -

Tekirdağ'da, Kırım Dernekleri Federasyonu (KIDEF) tarafından düzenlenen yürüyüşle Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki gelişmeler protesto edildi.

15.03.2014 19:18

Tekirdağ'da, Kırım Dernekleri Federasyonu (KIDEF) tarafından düzenlenen yürüyüşle Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki gelişmeler protesto edildi.

KIDEF öncülüğünde bazı siyasi parti, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan grup, sloganlar atarak buradan Tuğlalı Park'a kadar yürüdü.

KIDEF Başkanı Vefa İbrahim Aracı, burada yaptığı açıklamada, Kırım'da yaşayan soydaşlarının üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirtti. Kırım'daki insanların Türkiye'den destek beklediğini ifade eden Aracı, "Kırım'da yaşayan Tatar soydaşlarımız, dili bir, dini bir, bizim kanımızdan insanlar. Lütfen komşularınıza, yakınlarınıza, herkese Kırım'a dikkat etmelerini, yüreklerinin, gözlerinin Kırım'da olmasını tembih ediniz" dedi.

Bir daha Kırım Tatarı'nın sürülemeyeceğini dile getiren Aracı, tarihte Kırım Tatarları'na verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini vurguladı.

Bundan sonra hiç kimsenin sessiz kalmayacağını aktaran Aracı, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bugün dünya, o günkü dünya değil. Hiç kimse sessiz kalmayacak. Bakın Avrupa'dan, Amerika'dan ses çıkıyor. Yalnız ona dikkat ediniz. Onlar oradaki Kırım Tatar milleti için değil, kendi bazı stratejik planları için şu anda Rusya'ya kafa tutuyorlar. O yüzden biz diyoruz ki; pazarlık ediyorsanız, Kırım Tatarı'nın bundan haberi olacak. Kırım Tatar'ı bu işin her devresinde olacak. Kırım Tatar Milli Meclisi'nin iradesini yıkamayacaksınız. Arkasında sadece Anadolu'da yaşayan Kırım Tatarı, Kırım Türk'ü yok. Anadolu'da yaşayan halkların hepsi Kırım'da yaşayan dostlarımızın, hemşehrilerimizin yurttaşlarımızın, soydaşlarımızın arkasında. Bütün diaspora arkalarında. Kırım'daki bir Kırım Tatar Türkü'nü, Kırım'daki bir Kırım Tatar topluluğunu bir avuç insan diye tarif ediyorsunuz. Öyle bir şey yok. Bak herkes görüyor. Kırım Tatar'ı bir yumruk oldu artık. Buradan sesleniyoruz, Kazakistan'a, Türkmenistan'a, Özbekistan'a, hepsine; Kırım'a dikkat ediniz. Kırım'daki soydaşımıza değer veriniz, arkasında olunuz. Bunu açıklayınız. Meydanlara ininiz. Hiçbir Allah'ın kulu, Moskova'da oturup Kırım Tatarı için karar veremeyecek.''

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırım'daki gelişmeler protesto edildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement