Kırım'da Krestyanovka Genel Eğitim Okulu ve Kolokolçik Anaokuluna Destek - Son Dakika
Güncel

Kırım'da Krestyanovka Genel Eğitim Okulu ve Kolokolçik Anaokuluna Destek

Kırım\'da Krestyanovka Genel Eğitim Okulu ve Kolokolçik Anaokuluna Destek

Kırım Özerk Cumhuriyeti Pervomayskiy Bölgesi Krestyanovka Köyünde faaliyet gösteren Genel Eğitim Okulu ve Kolokolçik Anaokulunun tamiratı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirilerek hizmete açıldı.

01.05.2014 10:58

Kırım Özerk Cumhuriyeti Pervomayskiy Bölgesi Krestyanovka Köyünde faaliyet gösteren Genel Eğitim Okulu ve Kolokolçik Anaokulunun tamiratı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirilerek hizmete açıldı.

Kırım Özerk Cumhuriyeti sınırları içerisindeki Kırım Tatar nüfusu en yoğun köy olma niteliğine haiz Krestyanovka ve civar köylerde Ukraynalı, Rus ve diğer etnik gruplar da olmak üzere 2000'e yakın bir nüfus yaşıyor. Anılan okullarda yüzde 50'si Kırım Tatarı olmak üzere yaklaşık 200 çocuk eğitim görüyor.

Kırım'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok okul ve anaokulu maddi imkansızlıklar nedeniyle kullanılmayacak hale gelen binaların onarımını yapamıyor. Bu bağlamda, Kırım Özerk Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı talebi üzerine, fiziki şartlarının zayıflığı nedeniyle sağlıklı ve modern koşullarda eğitim vermekten çok uzak olan Krestyanovka Genel Eğitim Okulunun öncelikli ihtiyacı olan pencere ve kapıların değiştirilmesi suretiyle eğitim kalitesi arttırıldı. Kolokolçik Anaokulunun ise, pencere ve kapılarının değiştirilmesi, ısıtma ve su temini sisteminin onarımı, kazanının dairesinin tamiri ve donatılması, yemekhanenin onarımı ve mutfak ekipmanlarının temini gibi iş kalemlerini kapsayan tadilat gerçekleştirildi.

Isınma sisteminin olmaması ve kapı ve pencerelerin kullanılamaz halde olması sebepleriyle özellikle kış aylarında çocukların sağlığını tehdit eden bahse konu okullar TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle çok daha iyi şartlarda ve yüksek kapasite ile hizmetlerine devam edecek.

Kırım Tatar dilinde eğitim veren Milli Mekteplerde eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve sağlıklı koşullarda eğitim imkanı sağlanması amacıyla 2006 yılında geniş çaplı bir projeye başlanmıştı. Proje kapsamında, 2014 yılına kadar Kırım Tatarca eğitim veren eğitim kurumlarından (Milli Mektepler) 5'i tamamen; 14'ü kısmen tadil edilmiş, 5 okula ek bina inşaatı yapılmış olup 10 okula da donanım temini gerçekleştirildi.

Kırım Tatar Dilinde eğitim veren okullar başta olmak üzere Ukrayna okullarında eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve sağlıklı koşullarda eğitim imkanının sağlanması amacıyla 2006 yılında başlatılan Ukrayna Eğitim Altyapısına Destek Projesi kapsamında ise, 2014 yılına kadar eğitim kurumlarından 5'i tamamen; 14'ü kısmen tadil edilmiş, 5 okula ek bina inşaatı yapılmış ve 10 okula donanım temini gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırım'da Krestyanovka Genel Eğitim Okulu ve Kolokolçik Anaokuluna Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement