AB'den Rusya'ya Askeri Değil Barışçıl Yaklaşım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

AB'den Rusya'ya Askeri Değil Barışçıl Yaklaşım Çağrısı

AB\'den Rusya\'ya Askeri Değil Barışçıl Yaklaşım Çağrısı

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Ashton, Ukrayna konusunda Rusya'ya askeri değil barışçıl yaklaşım çağrısı yaptı.

01.03.2014 22:44  Güncelleme: 23:05

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Rusya'nın Ukrayna'da silahlı kuvvetleri kullanma kararından teessüf ettiğini, kararın gerilimi yersiz şekilde tırmandırdığını belirterek, "Bu yüzden Rusya Federasyonu'na bu birlikleri göndermemesi, bunun yerine görüşlerini barışçıl yollarla dile getirmesi çağrısı yapıyorum" dedi.

Ashton, yaptığı yazılı açıklamada, olası güç kaydırma, eylem ve güçlerin konuşlandırılmasının uluslararası hukuk ve taahhütlerle, özellikle de 1994 tarihli Budapeşte Memorandumu ile uyumlu olması gerektiğini belirtti.

Tüm taraflara, Ukrayna hukukuna ve uluslararası hukuka tam saygı çerçevesinde, gerilimi diyalog yoluyla derhal düşürme çağrısı yapan Ashton, "Ukrayna'nın birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne her zaman ve tüm taraflarca saygı gösterilmeli" dedi.

Bu ilkelere yönelik herhangi bir ihlalin kabul edilemez olduğunu belirten Ashton, "İtidal ve sorumluluk duygusuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki geçiş hükümetinin Kırım'daki son gelişmelere ilişkin "ölçülü" tepkisini öven Ashton, AB dışişleri bakanlarının pazartesi günü toplanacağını, sonrasında kendisinin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğini ve çarşamba günü de Kiev'e gideceğini hatırlattı. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB'den Rusya'ya Askeri Değil Barışçıl Yaklaşım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement