Kırım'da Gerginlik Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Kırım'da Gerginlik Devam Ediyor

Kırım\'da Gerginlik Devam Ediyor

Ukrayna İçişleri Bakanı Avakov, Kırım'daki havaalanlarının silahlı gruplarca işgal edilmesini "Rusya'nın silahlı işgali" olarak değerlendirdi.

28.02.2014 10:53  Güncelleme: 10:58

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Akmescit'teki (Simferopol) havaalanının işgal edilmesini "Rusya'nın silahlı işgali" olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Avakov, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Belbek (Sivastopol) Havaalanı'nın Rusya filosuna bağlı askerler tarafından bloke edildiğini ve havaalanının içerisinde Ukrayna asker ve sınır görevlilerinin bulunduğunu belirterek, dışarıda da herhangi bir belgesi olmayan, kamuflajlı ve silahlı kişilerin bulunduğunu ifade etti.

Havaalanında hizmet verilmediğini kaydeden Avakov, şimdilik herhangi bir silahlı çatışmanın yaşanmadığını ifade etti.

"Rusya silahlı kuvvetlerine ait kişiler"

Simferopol Havaalanı'na saat 24.00 sıralarında, kendilerinin Rus Kazaklarının oluşturduğu halk savunmacıları olduğunu söyleyen 100 civarında kişinin geldiğini ve engelleri aşarak havaalanı sahasına girdiklerini bildiren Avakov, emniyet görevlilerinin söz konusu şahısların havaalanı dışına itildiğini ve onların gece saat 1.00 sıralarında kamyonlara binerek havaalanını terk ettiklerini, bu sırada her hangi bir silah kullanılmadığını belirtti.

Ancak saat 01.30 sıralarında her hangi bir belgisi olmayan, kamuflajlı ve silahlı 119 askerin birkaç kamyonla havaalanı binasına girerek, oradaki restorana yerleştiğini vurgulayan Avakov, söz konusu kişilerin Rusya silahlı kuvvetlerine ait olduklarını gizlemediğini aktardı.

İşgalci kişilerin havaalanının çalışmasına karışmadan gözetleme yaptığını belirten Avakov, tedbirlerini artıran Ukrayna iç kuvvetler ve emniyet birimlerinin, düzenli askeri güçlere karşı direnmesinin mümkün olmayacağına dikkati çekti.

Avakov, "Bu olanları silahlı bir işgal olarak değerlendiriyorum. Tüm uluslararası anlaşmalar ve normlara aykırı. Bu, egemen bir devletin topraklarında kan dökülmesine doğrudan silahlı provokasyondur. Şu anda herhangi bir silahlı çatışma yokken, diplomatlar konuşmalı" değerlendirmesinde bulundu. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırım'da Gerginlik Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement