Kırıkkale-Kültür Ve Turizm Bakanı Günay, Kırıkkale´De Fasıl Dinledi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale-Kültür Ve Turizm Bakanı Günay, Kırıkkale´De Fasıl Dinledi

Kırıkkale-Kültür Ve Turizm Bakanı Günay, Kırıkkale´De Fasıl Dinledi

Kırıkkale'de Bir Dizi Ziyaret ve İncelemelerde Bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Keskin İlçesi'ndeki Tarihi Bedesten Çarşısı'nda Yerel Sanatçıları Dinledi.

06.07.2010 01:04

Kırıkkale'de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Keskin İlçesi'ndeki tarihi Bedesten Çarşısı'nda yerel sanatçıları dinledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir dizi ziyarette bulunmak üzere bugün karayoluyla Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'ne geldi. AK Parti Milletvekilleri Vahit Erdem, Mustafa Özbayrak ve Turan Kıratlı'nın eşlik ettiği Bakan Günay, ilçedeki tarihi Bedesten Çarşısı'nı ziyaret etti. Burada, yere sanatçılardan türküler dinleyen Bakan Günay, daha sonra ünlülerin ressamı olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı'ya ait tarihi evde incelemelerde bulundu. Bakan Günay Rahmi Pehlivanlı'nın evinin kamulaştırılacağını ve restore edileceğini belirtti.

Bakan Günay ile beraberindeki milletvekilleri, daha sonra karayoluyla kent merkezine geçti. Vali Hakan Yusuf Günay ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Günay, daha sonra yürüyerek AK Parti il binasına geçti.

Bakan Günay, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, "Mum dibine ışık vermez diye bir söz var. Kırıkkale galiba Ankara'nın yakınında olmanın külfetine katlanıyor, nimetinden çok fazla yararlanamıyor" diyen Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmiş yılların imarsız ve plansız yapılarının cezasını çekiyoruz. Yeni baştan tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Mimarlık örneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Her şehrin bir kültür merkezine, müzeye, sanat merkezine ihtiyacı vardır. Sanat, kültür sadece Ankara'da Çankaya'da, İstanbul'da Nişantaşı'nda oturanların ihtiyacı değildir. Kırıkkale'nin de, Keskin'in de ve diğer ilçelerinde hayatın nimetlerinden. devletin gelişmesinden sosyal yaşamın gelişmesinden yararlanma hakkı vardır anlayışı ile Türkiye'yi yeniden kurmaya çalışıyoruz. Yepyeni bir Türkiye'yi demokrasi üzerinden yniden kurmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet demokrasiyle bütünleştiği zaman halk içi bir anlam ifade eder. Şimdi biz onu yapmaya çalışıyoruz. Halkı gerçekten bir değer haline dönüştüren, yeni bir anlayış kurmaya çalışıyoruz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale-Kültür Ve Turizm Bakanı Günay, Kırıkkale´De Fasıl Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement