Kırıkkale'de Madde Bağımlılığına Karşı Eğitim Projesi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Madde Bağımlılığına Karşı Eğitim Projesi

Kırıkkale\'de Madde Bağımlılığına Karşı Eğitim Projesi

Kırıkkale'de hayata geçirilen 'Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi' kapsamında madde bağımlısı gençleri tekrar topluma kazandırmak üzere çalışma başlatıldı.

06.03.2015 11:34

Kırıkkale'de hayata geçirilen 'Umuda Yolculuk, Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi' kapsamında madde bağımlısı gençleri tekrar topluma kazandırmak üzere çalışma başlatıldı. Bu kapsamda eğitim semineri düzenlendi, katılanlara sertifika verildi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen proje kapsamında, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Sosyal Hizmet Uzmanı Ercan Mutlu ve Doç. Dr. İhsan Tuncer Okay tarafından öğretmen, emniyet müdürlüğü personeli ve sağlık personelinden oluşan 60 kişiye rehberlik eğitimi verildi.

Eğitim sonrası bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Türkiye'de madde bağımlılığının önemli bir tehlike olarak devam ettiğini, Kırıkkale'de de madde bağımlılığı konusuyla ilgilendikçe çok daha ciddi boyutlarda olduğunu gördüklerini vurguladı, şunları söyledi:

"Hükümetimizin bu konuyla ilgili ciddi çalışmaları var. Biz de il bazında tespit ettiğimiz vatandaşları tedavi sürecinden sonra da yalnız bırakmayıp, zamanlarına ortak olduk. Bağımlı gençleri eğitiyor, spor yaptırıyoruz. İş imkanı sağlayacağız. Milli ve manevi duyguları aşılayıcı dersler verdiriyoruz. Bütün müdürlükler ve başta valilik olmak üzere çalışmaları sürdürdük. Gençleri takip ediyoruz, onlar da bu takipten son derece memnun ve mutlular. Bu projeden olumlu sonuçlar almaya başladık. İnşallah bu güzel projeyi daha da yaygınlaştıracağız."

Projeyi tanıtan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun da, madde bağımlılığının gerekli tedbir alınmadığı takdirde, halkın sağlığını, güvenliğini, huzurunu bozan çok boyutlu bir sorun olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından rehberlik eğitimi alan 60 personele Vali Kolat ve protokol tarafından sertifikaları verildi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Madde Bağımlılığına Karşı Eğitim Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement