Kırıkkale'de Hafizelere İlk Kez Taç Giydirildi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Hafizelere İlk Kez Taç Giydirildi

Kırıkkale\'de Hafizelere İlk Kez Taç Giydirildi

Kırıkkale'de Hacı Abdullah İpekçi Yatılı Kız Kuran Kursunda hafızlıklarını başarıyla tamamlayan öğrenciler için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

25.12.2014 12:06  Güncelleme: 12:24

Kırıkkale'de Hacı Abdullah İpekçi Yatılı Kız Kuran Kursu'nda hafızlıklarını başarıyla tamamlayan öğrenciler için 'Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. Kırıkkale'de ilk kez düzenlenen Hafızlık Cemiyeti ve Taç Giyme Merasimine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

İl protokol üyeleri eşlerinin yanı sıra binlerce bayanın katıldığı program, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Kurs Yöneticisi Sultan Koç, hafizelerin eğitim süreciyle ilgili bilgi verdikten sonra, İl Müftüsü Bekir Gerek, bir konuşma yaptı. Müftü Gerek konuşmasında, "Kuran-ı Kerim'i baştan sona ezberleyen 11 Hafize öğrencimizi, onları yetiştiren Kuran Kursu hocalarımızı ve velilerimizi kutluyor tebrik ediyorum" dedi.

21 BİN 973 KİŞİ KURAN ÖĞRENDİ

Müftü Gerek, 2011 yılının Mayıs ayında Kırıkkale'de göreve başladığında Kuran Kursu sayısının 39 olduğunu, hafızlık Kuran kurslarının hiç olmadığı gördüğünü belirtti. Gerek, "Bu durum Kırıkkale'miz için yetersiz ve üzücü idi. Bunun üzerine hayır sahiplerine, görevlilerimize çağrıda bulunarak bu konuda birlikte çalışmaya davet ettim. Bu çağrımıza çok olumlu cevaplar aldım. Yapılan çalışmalar sonunda 2014 yılında cami ve kuran kurslarında toplam 21 bin 973 kişi Kuran'ı Kerim öğrendi" dedi.

Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat ise, etkinliğe katılmaktan mutlu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Çünkü böyle güzel merasimler her zaman olmuyor. İslam toplumlarında hafızlara her zaman çok değer verilmiştir. Onlar Kuran'ın mesajlarını bizlere taşıyorlar. Kırıkkale'mizde hafızlık Kuran Kursu açılmasında emeği geçen il müftümüze ve kurs binasını bağışlayan Abdullah İpekçi'ye teşekkür ediyorum. Hafize öğrencilerimizi ve hocalarını da tebrik ediyorum."

İcazet töreni, hafız öğrencilerin okuduğu aşr-ı şerifler, söylediği ilahiler, yapılan dualar ve oratoryo gösterisi katılımcılara duygulu anlar geçirtti. Konuşmaların ardından hafızlık icazet merasimine geçildi. Ödüllendirilen öğrencilere taş giydirildi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Hafizelere İlk Kez Taç Giydirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement