Kırıkkale - Bakan Demir, "Türkiye Cumhuriyetin 100'Üncü Yılında Dünyanın İlk 10 Büyük Ekonomisi İçine Girecek" Karakeçili De 16 Uluslararası Kültür Festivali Bakan Demir, "Türkiye Cumhuriyetin 100'Üncü Yılında Dünyanın İlk 10 Büyük Ekonomisi İçine Girecek" - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale - Bakan Demir, "Türkiye Cumhuriyetin 100'Üncü Yılında Dünyanın İlk 10 Büyük Ekonomisi İçine Girecek" Karakeçili De 16 Uluslararası Kültür Festivali Bakan Demir, "Türkiye Cumhuriyetin 100'Üncü Yılında Dünyanın İlk 10 Büyük Ekonomisi İçine Girecek"

Kırıkkale - Bakan Demir, "Türkiye Cumhuriyetin 100\'Üncü Yılında Dünyanın İlk 10 Büyük Ekonomisi İçine Girecek"
Karakeçili De 16 Uluslararası Kültür Festivali
Bakan Demir, "Türkiye Cumhuriyetin 100\'Üncü Yılında Dünyanın İlk 10 Büyük Ekonomisi İçine Girecek"

Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesin'de Bu Yıl 16'ncısı Düzenlenen 'karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği'ne Katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Festivallerin Kültürün Yaşatılması, Birlik ve Beraberliğin Sağlanmasında Önemli Payı Olduğunu Söyledi. Demir, "türkiye Cumhuriyeti Kuruluşunun 100'üncü Yılında Dünyanın İlk 10 Büyük Ekonomisi İçine Girecek" Dedi.

26.09.2010 14:29

KIRIKKALE'nin Karakeçili İlçesin'de bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği'ne katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, festivallerin kültürün yaşatılması, birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli payı olduğunu söyledi. Demir, "Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100'üncü yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içine girecek" dedi.

Günümüzde Türkiye'nin, dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi haline geldiğini belirten Bakan Demir, "Türkiye inşallah Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içine girecek. Bugün Anadolu'nun her yerinde her alanda insanımızın ve gelecekte yavrularımızın ihtiyacı olan bütün yatırımları 8 yıl içinde neredeyse tamamlama aşamasına geldik. Bunlar devam edecek. Bugün Karakeçili'ye baktığımızda Cumhuriyet tarihinde almadığı kadar kamu yatırımı almıştır. Allah bugünleri bize gösterdi. Aldığımız sorumluluğu nasıl yerine getirdiğimize dünya şahit oldu" dedi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise festivalin, Kırıkkale'nin uluslararası tek festivali olduğunu belirterek, bu festivalle Oğuz Boyu'ndan olan Karakeçili Aşireti'nin buradaki temsilcilerinin yaşamlarının ve kültürünün sergilendiğini ifade eti. Festivalde Milletvekili Vahit Erdem, Karakeçili Belediye Başkanı Salih Avan da birer konuşma yaptılar.

İki gün süren Festival, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün konseriylye başladı.Türk Kuşu paraşütçüleri gösteri sunarken, ilçe stadyumundaki etkinlikler, halk oyunları gösterisi ile sürdü. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen güreşçilerin müsabakaları ile devam eden festivalde Kültür Bakanlığı, yöre sanatçıları, halk ozanları, halk oyunları gösterileri, ile devam eden konser, sanatçı Hasan Yılmaz ve Lara'nın konseri eşliğinde havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale - Bakan Demir, 'Türkiye Cumhuriyetin 100'Üncü Yılında Dünyanın İlk 10 Büyük Ekonomisi İçine Girecek' Karakeçili De 16 Uluslararası Kültür Festivali Bakan Demir, 'Türkiye Cumhuriyetin 100'Üncü Yılında Dünyanın İlk 10 Büyük Ekonomisi İçine Girecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement