Kırıkkale-Akp Milletvekili Vahit Erdem: ``Türkiye Bölgede Çok Güçlü'' - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale-Akp Milletvekili Vahit Erdem: ``Türkiye Bölgede Çok Güçlü''

Kırıkkale-Akp Milletvekili Vahit Erdem: ``Türkiye Bölgede Çok Güçlü\'\'

Kırıkkale Öğretmen Evi'nde Basın Toplantısı Düzenleyen AKP Kırıkkale Milletvekili NATO Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem, Türkiye'nin Dışarıdaki İtibarı, Terör Konusu ve Adaylığı Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulunarak Bazı Bilgiler Verdi

03.11.2010 23:11

Kırıkkale Öğretmen evi'nde basın toplantısı düzenleyen AKP Kırıkkale Milletvekili NATO Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem, Türkiye'nin dışarıdaki itibarı, terör konusu ve adaylığı hakkında önemli açıklamalarda bulunarak bazı bilgiler verdi

Vahit Erdem, ''Ekim ayında sürekli yurt dışındaydım. NATO toplantılarına katıldığını belirterek gündem ve Türkiye'nin durumuna ilişkin açıklamalarında, ôTürkiye dışarıda gerçekten çok güçlü. Herkes büyük itibar gösteriyor. Fakat içeride türban gibi sorunlarla uğraşarak zaman kaybediyoruz. Bunları aşmamız lazım' diye konuştu.

Son yaşanan terör saldırısı konusunda da açıklamalarda bulunan Erdem, ôTerör hepimizin orta sorunu. Terör konusunda aslında en büyük sıkıntıyı BDP'liler yaşıyor. En büyük tepkiyi de onlar göstermeli. Terörü halledersek, Türkiye gücüne güç katar. Bunu aşmamız gerekiyor. Bir yolunu bulup bu sorundan kurtulmalıyız. Bu hepimizi ilgilendiriyor. Ortak bir tepki göstermeliyiz. Medyanın terör konusundaki tutumunu yanlış, Medya ne yazık ki bu konuda hassas değil. Batılı ülkelerde ülke menfaati göz ardı edilmez. Fakat bizim ulusal medya bunu yapmıyorö dedi.

Ulusal basın kuruluşlarının terör konusunda hassas davranmadığını ve adeta terör sözcülüğü yaptığını belirten Erdem, ôBunu anlamıyorum. Kendilerine çeki düzen vermeliler. Terör sözcüsü gibi davranıyorlar. Her gün birini çıkarıyor ekrana ve saatlerce konuşturuyorlar. Bu konuda bir mektup yazdım medya kuruluşlarına ancak daha göndermedim. Kendilerini eleştiriyorumö dedi.

Erdem, ''Kırıkkale gelişiyor, büyüyor. Bizim en büyük sıkıntımız işsizlik. Bunu halletmeliyiz. Özel sektör yatırımları ve tarım konusundaki çalışmalar ile bu sorunu aşabiliriz. Bu da zaman istiyor biraz. Türkiye genelinde de iktidarın en büyük sıkıntısı işsizlik. Özel sektöre ve tarım geliştirilerek sorun halledilebilir. Tarım konusunda reformlar yapılmalı' şeklinde konuştu.

Erdem, kendisinin aday olup olmayacağı konusundaki bir soruya ise, ''Henüz erken ama devlete hizmet etmek en büyük zevkim. Ben devlette yetiştim. Bakanlık düzeyinde görevler aldım. Devlete hizmet etmek benim en büyük zevkim. İster aday yapılırım ister yapılmam bu önemli değil. Önemli olan hizmet etmektir. Hizmeti devlette de yapabilirsiniz, siyasette de ve başka şekilde de. Buna daha erken. Partinin takdiri ve benim koşullarım bunu belirler. Zaman var daha' diye konuştu.

NATO zirvesinde Türkiye'yi ilgilendiren önemli kararlar alınacağını ifade eden Erdem, ''NATO gelişen dünya ve teknolojiye göre stratejilerini yeniden belirliyor. Çünkü son dönemde siber saldırılar artarak büyüyor'. Türkiye'ye kurulması planlanan füze kalkanı konusunda ABD'nin geliştirdiği füze kalkanı sistemi havadan gelen tehditleri havada vurma kabiliyetine sahip. Tüm füze saldırılarını havada imha ediyor. Füzeler için verilmiş bir tarih var. Fakat bu süreçte de iyi ilişkilerimiz olan özellikle Rusya'nın da hassasiyeti göz önünde bulunduruluyor' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale-Akp Milletvekili Vahit Erdem: ``Türkiye Bölgede Çok Güçlü'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement