Kırgızistan, Rusya Dışişleri Bakanlığına Nota Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan, Rusya Dışişleri Bakanlığına Nota Gönderdi

Kırgızistan, Rusya Dışişleri Bakanlığına Nota Gönderdi

BİŞKEK (A.A) Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı ve Rusya Liberal Demokrat Partisi Lideri Vladimir Jirinovski'nin Kırgız halkı hakkındaki sözleri nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanlığına nota gönderdi.

26.02.2014 14:24

BİŞKEK Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı ve Rusya Liberal Demokrat Partisi Lideri Vladimir Jirinovski'nin Kırgız halkı hakkındaki sözleri nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanlığına nota gönderdi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkeye girişi yasak olan Rusya Liberal Demokratik Partisi Lideri Jirinovski'nin, Moskova'da düzenlediği bir mitingde, yaptığı konuşmada, Kırgızistan'ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkelerinin Rusya Federasyonuna bağlanması ve bir çatı altında toplanma çağrısında bulunduğu anımsatıldı.

Jirinovskiy'nin, 1916 yılında yaşanan trajik olaylar hakkında yaptığı konuşmada Kırgız halkı hakkında tarihi gerçekleri çarpıtmasından dolayı kaygıyla karşılandığı belirtildi. Böyle ifadelerin, Kırgızistan ile Rusya arasındaki karşılıklı stratejik ruhu ile bağdaşmadığı belirtilen açıklamada, Jirinovski'nin daha önce de birçok kez Kırgız halkının milli duygularını inciten ifadeler kullandığı hatırlatıldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya Dışişleri Bakanlığına iletilen notada, "Jirinovski'nin ifadeler ile ilgili olarak ilkeli bir değerlendirme ve sözkonusu ifadelerin, Rusya Federasyonu'nun politikasında yer alıp almadığı konusunda açıklama beklendiği" vurgulandı.

Bu arada, Meclis Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Kanıbek İmanaliyev, dün yaptığı açıklamada, Jirinovski'nin sarf ettiği ifadelerin, entegrasyon sürecini olumsuz etkileyebileceğine işaret etti. - Kırgızistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan, Rusya Dışişleri Bakanlığına Nota Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement