Kimse Yok mu Derneği'nden Gıda ve Giyim Yardımı - Son Dakika
Güncel

Kimse Yok mu Derneği'nden Gıda ve Giyim Yardımı

Kimse Yok mu Derneği\'nden Gıda ve Giyim Yardımı

Kimse Yok Mu Derneği, aralarında Suriyelilerin de yer aldığı yardıma muhtaç 200 aileye Kurban Bayramı öncesi gıda ve giyim yardımında bulundu Şube Başkanı Aydın: "Bayramda yaklaşık 4 bin 500...

13.10.2013 14:47

Kimse Yok mu Derneği, aralarında Suriyelilerin de yer aldığı yardıma muhtaç 200 aileye Kurban Bayramı öncesi gıda ve giyim yardımında bulundu.

Kimse Yok mu Derneği Şırnak Şube Başkanı Behçet Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezi ile ilçelerde tespit edilen ihtiyaç sahibi 200 aileye Kurban Bayramı öncesi katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek, yardımda bulundukları aileler arasında Suriyeli sığınmacıların da olduğunu söyledi.

Aileleri derneğin mağazasına davet edip gönüllerince alışveriş yapma imkanı sağladıklarını kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

"Özelilkle çocuklar, mağazada gördükleri elbiseler, ayakkabılar, kışlık montlar, kazaklar karşısında büyük sevinç yaşıyorlar. Suriyeli aileler de çocuklarını giyindirirken çok duygulandılar. Amacımız, bayramın paylaşma, kardeşlik ve dayanışma günü olduğunu kardeşlerimize hissettirmektir. Dağıtımlar sırasında çeşitli duygular yaşıyoruz. Çocukların mutluluklarını doyasıya paylaşıyoruz. Suriyeli aileler de yardımlar karşısında memnuniyetlerini dile getiriyor. Savaş nedeniyle Suriye'den göç etmiş kardeşlerimize, bayramda maddi sıkıntı yüzünden bayramı üzgün geçirmemelerini sağlamaya çalışıyoruz."

Bayram süresince de dar gelirli ailelere kurban eti dağıtacaklarını anlatan Aydın, "Bayramda yaklaşık 4 bin 500 aileye kurban eti dağıtmayı hedefliyoruz. Kimse Yok mu Derneği olarak Allah'ın izniyle Şırnak'ta kurban eti girmeyen ev bırakmayacağız" dedi.

Yardım alan Suriyeli İbrahim Mehmet ise ülkesindeki savaş nedeniyle 11 çocuğuyla Suriye'den Türkiye'ye göç ettiklerine değinerek, çocuklarına bayramlık alamamanın üzüntüsünü yaşadığı sırada derneğin yardımı sayesinde bu üzüntüden kurtulduğunu dile getirdi.

Ülkelerinden uzakta buruk bir bayram geçirdiklerini anlatan Mehmet, "İlk defa bayram gelecek, çocuklarımız yaşıtları gibi giyinip bayramın mutluluğunu yaşayamayacaklar diye çok üzülüyorduk. Kimse Yok mu Derneği'nden bizi aradıklarında yaşadığım mutluluğu inanın anlatamam. Bizlere bu imkanı sağlayanlardan Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kimse Yok mu Derneği'nden Gıda ve Giyim Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement