Kılıçdaroğlu'ndan Şehit Madencilerin Ailelerine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Şehit Madencilerin Ailelerine Ziyaret

Kılıçdaroğlu\'ndan Şehit Madencilerin Ailelerine Ziyaret

Kılıçdaroğlu, 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden maden işçileri 41 yaşındaki Dursun Kartal ile 31 yaşındaki Engin Düzcük'ün ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

25.04.2011 17:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden ve 246 gün sonra maden ocağından cesetleri çıkırılan maden işçileri 41 yaşındaki Dursun Kartal ile 31 yaşındaki Engin Düzcük'ün ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Zonguldak'ta gerçekleştireceği 2'nci miting için uçakla Çaycuma İlçesi'ne bağlı Saltukova Beldesi'ndeki Zonguldak Havaalanı'na inen Kılıçdaroğlu, milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Rıza Yalçınkaya, Zonguldak 1'inci sıra milletvekili adayı Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal, diğer milletvekili adayları ve partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Seçim otobüsüne binen Kılıçdaroğlu, Zongudak'a hareketinden önce Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu'nda meydana gelen grizu patlamasında ölen 30 madenciden, cenazeleri en son çıkarılan işçiler Dursun Kartal ve Engin Düzcük'ün evlerine ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, önce şehit madencilerden Engin Düzcük'ün belde berkezinde oturan eşi 30 yaşındaki Hayriye Düzcük'ün evine gitti. Basının alınmadığı ziyarette Hayriye Düzcük'e başsağlığı dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, daha sonra belde merkezinde bir kahvede vatandaşlarla çay içerek sohbet etti. Kılıçdaroğlu'nun etrafını saran vatandaşların büyük bölümü iş talebinde bulundu. Bir vatandaş, iflas ettiğini belirterek 10 bin dolar borcu olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu ise CHP iktidarında herkese iş bulacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu daha sonra diğer şehit madenci Dursun Kartal'ın beldeye bağlı Aşağı Sarmaşık Köyü'nde oturan eşi 41 yaşındaki Gülüzar Kartal'ın evine geçti. Yine basının alınmadığı ziyarette Kılıçdaroğlu Kartal ailesine başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra miting için Zonguldak'a hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Şehit Madencilerin Ailelerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement