Kılıçdaroğlu: 45 Milyar Doların 1 Milyar Doları Bile Harcanmadı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: 45 Milyar Doların 1 Milyar Doları Bile Harcanmadı

Kılıçdaroğlu: 45 Milyar Doların 1 Milyar Doları Bile Harcanmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin altında hükümetin kaldığını belirterek, "Her şeyimiz var. Olmayan sadece ehil bir hükümet. Başarısız bir hükümet ile karşı karşıyayız." diye konuştu.

03.01.2012 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin altında hükümetin kaldığını belirterek, "Bu ülkede görevini yapan bizim milletimiz. Deprem dolayısıyla 45 milyar dolar para ödediler, bir deprem olursa hükümet yaraları acil sarsın diye, 45 milyar doların 1 milyar doları bile harcanmadı, nereye gitti bu para, hani deprem yaraları sarılacaktı" diye konuştu.

YENİ YILIN İLK GRUP TOPLANTISI

2012'nin ilk grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yıla Van'da girdiğini belirterek, izlenimlerini anlattı.

Bütün vatandaşların yeni yılını kutlayan CHP Genel Başkanı, "Onların asla umutlarını yitirmemelerini istiyorum. Hiç meraklanmasınlar Türkiye'de bir sorun varsa o sorunun çözüm adresi CHP'dir" dedi.

"YÜZ KİŞİDEN FAZLA BİR KİŞİYE BİR TUVALET, BANYO DÜŞÜYOR"

Genel Başkan olarak Van'a üç kez gittiğini ve yılbaşı gecesi Van'da olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

"Samimi söylüyorum şikayetler hiç azalmamış. O dramı yaşamak lazım. 100 kişiden fazla kişiye bir tuvalet düşüyor, 100'den fazla kişiye bir banyo düşüyor. Bir öğretmen geldi, şunu söyledi "2.5 aydır ben sadece iki kez banyo yapabildim.' Kimi suçlayacağız."

Van'da bir depremzede ailesinin çadırına konuk olduğunu da kaydeden Kılıçdaroğlu, genç kadının kanser tedavisini, eşinin rahatsızlanması nedeniyle yarım kaldığını ifade ettiğini söyledi.

"DEPREMİN ALTINDA KALAN ASLINDA HÜKÜMET"

CHP Genel Başkanı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hükümet atıp tutuyor, şunu yaptık, bunu yaptık diyor. Allah aşkına siz ne yaptınız? 2,5 ay geçti depremin üzerinden, para mı yok, para var. Uzmanımız mı yok, uzmanımız var. Her şeyimiz var. Olmayan sadece ehil bir hükümet. Başarısız bir hükümet ile karşı karşıyayız. Depremin altında kalan aslında hükümettir."

"NEREYE GİTTİ BU PARA?"

Kılıçdaroğlu, Van'da bir kadının kendisine, "Türkiye'nin her tarafından yağmur gibi yardımlar geliyor, biz televizyonlardan izliyoruz. O gelen yardımların Van Gölü'ne dökseydik, Van taşardı" dediğini de ifade etti.

"Bu ülkede görevini yapan bizim milletimiz" diyen CHP Genel Başkanı, "Deprem dolayısıyla 45 milyar dolar para ödediler, bir deprem olursa hükümet yaraları acil sarsın diye, 45 milyar doların 1 milyar doları bile harcanmadı, nereye gitti bu para, hani deprem yaraları sarılacaktı" dedi.

"BUNLAR BAKANLAR KURULUNDA YAN YANA OTURMUYORLAR MI?"

"Biz üstümüze düşeni yapıyoruz ama hükümet sağır, hükümet duymuyor" diyen CHP Genel Başkanı, Başbakan'ın konteynerlar konusunda 30 Ocak tarihini verdiğini belirterek, "Merak ediyorum. Bunlar aynı hükümet değil mi, bunlar Bakanlar Kurulu'nda yan yana oturmuyorlar mı? Bunlardan birisi 15 Ocak diyor, birisi 30 Ocak diyor. Kendi içinde bu kadar tutarsız olan, bu kadar dengesiz olan başka bir hükümet ben Türkiye Cumhuriyeti'nde görmedim. İl kez bu hükümette görüyorum. Pes yani" diye konuştu.

GENÇLER, CHP'YE KATILDI

CHP Grubu'nda, DSP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve MYK üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Başkanı, DSP Keçiören İlçe Başkanı, CHP'ye katıldı. CHP Genel Başkanı, katılanlara temsilen üç kişiye rozetlerini taktı.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 45 Milyar Doların 1 Milyar Doları Bile Harcanmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement