
Kırıkkale'de Bab-ı Ali Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma ve dünya mazlumları ile dayanışma gününde, dün gece bir düğün salonunu dolduran çocuk, kadın ve erkeklerden oluşan yüzlerce vatandaş, okunan Kuran-ı Kerim ve ilahilerle birlikte gözyaşı döktü.
Geceye Kırıkkale'nin yanı sıra Ankara, Çorum, Kırşehir ve Kayseri'den gelen davetlilerle birlikte Vali Hakan Yusuf Güner, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Osman Acar, sivil toplum örgütleri başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları da katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan gecede, her yıl yapılan Türkiye genelindeki şiir yarışmasında ilk 3 dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi. Babı Ali Derneği Başkanı Haydar Arat, gazeteci, araştırmacı yazar Kenan Çamurcu ve Rıza Ulusoy ile birlikte AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal duygusal birer konuşma yaptılar. Köksal konuşmasında şunları söyledi:
"Hz. Hüseyin'i anma ve taziyeleri sunma gününde ben her şeyden önce bu organizeyi yapan Bab-ı Ali Vakıf yöneticilerine teşekkür ediyorum. Elbette bugün sadece İslam alemi için değil, aslında insanlık alemi için yüz karasıdır. Bugün nasıl ki Kerbela'da Hz. Peygamberimizin elbirliği için aç susuz ve adeta ehli beyitle kıyılmak suretiyle şehidimize herkes her yıl bu anma ve üzüntü matem gününü yapmaktadırlar. Matem de zamanımızda üzüntünün, acının yanı sıra o ehlibeytte kıyanların yapmak istedikleri gibi öldürüp parçalanmayı engellemek bir olmanın, diri olmanın, günüdür. İşte bu gün bir taraftan da onun günüdür. Bugün bir taraftan üzüntülerimizi, bir taraftan göz yaşlarımızı akıtırken, bir taraftan da düşünme gönüdür. Yani insanların muhasebe günüdür."
Gecenin son konuşmasını ise ilahiyatçı yazar Musa Aydın ilahiler eşliğinde yaptığı konuşmada, salonda bulunanlar göz yaşı akıtırken, yapılan dualar eşliğinde göğüslerine vurmaları dikat çekti. - Kırıkkale
Son Dakika › Güncel › Kerbela Şehitleri Kırıkkale'de Hüzün ve Göz Yaşı ile Anıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.