Kent Meydanı Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Kent Meydanı Başlıyor

Kent Meydanı Başlıyor

Adnan Köşker, Yapımına 2008 Yılında Başlanan Ve Müteahhit Firmanın İflası Nedeniyle Yarım Kalan Gebze Tarihi Kent Meydanı İhalesi'ni Süka İnşaat'ın Kazandığını Açıkladı.

08.12.2010 18:18  Güncelleme: 18:21

Eskihisar Sakızağacı Parkı'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Köşker, yaklaşık 30 milyon lira keşif bedelli ihalede yasal sürecin tamamlandığını ve 12 firmanın katıldığı ihaleyi 22 milyon 841 bin lira teklif sunan Süka İnşaat'a verildiğini bildirdi. Süka İnşaat yer teslimi yapıldıktan sonra 10 gün içinde inşaata başlayacak.

Köşker: B Planımız Yok, Ya Bitecek, Ya Bitecek

Kent Meydanı'nın bitirilmesine büyük önem verdiklerini belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, basın mensuplarının "işler yolunda gitmezse, inşaat uzarsa B planınız var mı"? sorusu üzerine "kent meydanı yat bitecek, ya bitecek. B planımız yok. Hava şartları elverişli giderse zamanında bitirilecek. 15 ay süre verdik. İnşaatı alan Süka firması araştırmalarımıza göre güçlü bir firma. Maddi sorunumuz yok. Ödeme sıkıntısı çekmeyeceğiz"diye konuştu.

Kent Meydanı Beş Yıllık Yatırımlara Bedel

Gebze Tarihi Kent Meydanı'nın bitirilmesiyle Gebze'nin çehresinin değişeceğini ve bu yüzden de meydan inşaatının tamamlanmasına ağırlık vereceklerini belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "bu dönemde belediye olarak önceliğimiz kent meydanı olacak. Yaklaşık 25 milyon liralık büyük bir iş. Beş yılda yapılacak projelere eş değerde bir yatırımdır. Gebze Belediyesi artık mali açıdan itibarlı bir belediyedir. Tek başına bu büyük projeyi finanse edebilecek güce sahiptir" diye konuştu.

Köşker, daha önce proje içerisinde yer alan Gölcüönü Parkı ve Cumhuriyet Meydanı ile ilgili kısmını ayırarak Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiklerini kaydederek, "Bu kısmı Büyükşehir Belediyesi ihale etti. Böylelikle yükümüz bir nebze olsun hafifledi. İki çalışma eş zamanlı olarak bitirilecek" dedi.

Projeye İlaveler Yapıldı

Yeniden ihale edilen kent meydanı projesine detaylı ilaveler yaptıklarını ve bu yüzden de maliyetin yükseldiğini belirten Başkan Köşker, "daha önce 24.600 metrekare olan inşaat alanı 32.261 metrekareye çıktı. 7500 metrekarelik bir artış oldu. Projeye 120 araçlık katlı otopark, dört adet cep sineması, 6 adet dükkan ilave ettik. Ayrıca peyzaj, elektrik, kültür merkezinin koltukları ve ses düzeni gibi detayları ihaleye ekleyince projenin maliyeti yükseldi. Bazı küçük projelerimizi geciktirme pahasına kent meydanını zamanında bitirmek istiyoruz" dedi.

Taahhütlerimizin Fazlasını Yaptık

Göreve geldiği süre içinde yaptıkları çalışmaları da değerlendiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "seçim öncesi verdiğimiz taahhütlerimizin eksiği yok, fazlası var. Bu süre içinde taahhütlerimizde yer almayan projeleri bile yaptık. Büyükşehir Belediyemiz ile çok iyi bir iletişimimiz var. Aramızda iş bölümü yaptık. Büyükşehir Belediyemiz Gebze ile ilgili her projesinde bizimle istişare ediyor. Bizden habersiz iş yapmıyor" şeklinde konuştu.

Bayram: Köşker'den Memnunuz

Basın Toplantısına katılan AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram da, Başkan Köşker'in her zaman arkasında olduklarını belirterek, "belediye başkanımızın başarısı bizim başarımızdır. Başarıda da başarısızlıkta da sorumluluk bizdedir. Kendisinden kesinlikle memnunuz. Kararları istişare ederek birlikte alıyoruz" dedi.

Başkan Köşker'in basın toplantısına AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram, başkan yardımcıları S.Mehmet Külte, Yunus Tekin ve Ahmet Kisbet, Başkan Danışmanı Şakir Bitmez, Basın Danışmanı Gürsel Şanlı ile Gebze'deki yerel basın mensupları katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Meydanı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement