Kent Konseyinden 'Ortak Akıl Meclis Toplantıları' - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyinden 'Ortak Akıl Meclis Toplantıları'

Kent Konseyinden \'Ortak Akıl Meclis Toplantıları\'

Ortak Akıl Meclis Toplantıları geçtiğimiz günlerde belediye meclis salonunda 'Kanaat Önderleri' toplantısı ile başladı.

02.10.2012 11:17

Osmaniye Kent Konseyi, katılımcı demokrasi anlayışını güçlendirmek, Osmaniye'de yaşayan insanları 'Hemşerilik Hukuku' çerçevesinde 'Ortak Akıl' da buluşturmak, Osmaniye'nin kalkınma önceliklerinin sorunlarını, çözüm ilkelerini ve modern kent vizyonunu belirlemek için; "Ortak Akıl Meclis Toplantıları" yapıyor.

Toplantıya Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Kent Konseyi Başkanı Hacı Poyraz, Kent Konseyi üyeleri ile Osmaniye'nin kuruluşundan bugüne kadar büyük emekleri geçmiş kentin kanaat önderleri katıldı.

Kent Konseyi olarak Osmaniye'de Ortak Akıl Meclisini kurma çalışmalarına başladıklarını ifade eden Osmaniye Kent Konseyi Başkanı Hacı Poyraz; "Bu kapsamda ilk toplantıyı Osmaniye'nin kanaat önderleri olan büyüklerimiz ile yaptık. Geçmişte olduğu gibi Osmaniye'nin geleceğinin planlanmasında akil olarak sizin görüşlerinizi ve fikirlerinizi önemsiyoruz. Bu toplantılarımızı toplumumuzun çeşitli grupları ile devam ettireceğiz" dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Hayrettin Aslan, kanaat önderlerinin fikir ve düşünceleri kendilerinde yeni ufukların açılmasına sebep olacağını söyledi. Aslan, "Bu nedenle Ortak Akıl Meclisini oluşturarak, siz değerli kanaat önderlerini bir araya getirmeyi amaçladık. Biz Kent Konseyi olarak sizlerin değerli fikirlerini çok önemsiyoruz." dedi.

Toplantıya katılan kanaat önderlerinden; Tekiz Tek, Mehmet Özcan, Ali Erat, Mehmet Davarcı, Duran Güntürkün, Hilmi Erek, Cemal Öz, ve Necati Keten karşılıklı saygı ve anlayış içeresinde görüşlerini belirtiler ve ortak payda da buluştular.

Belediye Başkanı Kadir Kara kanaat önderlerini dinledikten sonra, kanaat önderlerinin fikirlerinin kendisine her zaman rehber olduğunu söyledi. Seçildiği günden bu güne kadar, Ortak Akıl ile yönetim içerisinde Osmaniye'yi yönetmeyi kendisine ilke edindiğini söyleyen Be Başkan Kara, bu güne kadar yaptıklarını, yapamadıklarını ve bundan sonra yapmayı tasarladıklarını gelecek toplantıda bir sunum ile anlatacağını ifade etti.

Kanaat önderlerinin yeni yapılacak olan Belediye Binasının şehrin merkezine yapılmasının, çok isabetli bir karar olduğunu söylemeleri üzerine Başkan Kadir Kara, "Buna çok memnun oldum. Gelişen Osmaniye'nin yeni, eski Osmaniye diye anılmasını istemiyoruz. Kentimizin her yerinin aynı canlılıkta olmasına dikkat ediyoruz. Osmaniye'yi tek bir yöne değil, dokuyu bozmadan, her yöne genişletmemiz gerekiyor. Böylece bir taraf canlı bir yaşam sürerken, diğer taraflar kaderine terk edilmemiş olacaktır." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyinden 'Ortak Akıl Meclis Toplantıları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement