Kelkit'te Geniş Katılımlı Panel - Son Dakika
Güncel

Kelkit'te Geniş Katılımlı Panel

Kelkit\'te Geniş Katılımlı Panel

"Sağlıkta Sağlıklı İletişim" konulu panel düzenlendi.

19.01.2013 10:08

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kelkit Devlet Hastanesi ve Gümüşhane Üniversitesi Kelkit S.H.M.Y.O tarafından "SAĞLIKTA SAĞLIKLI İLETİŞİM" konulu panel düzenlendi. Panel, Kelkit İlçe Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nunda gerçekleşti. Panele, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın,Kelkit kaymakamı Ozan Gazel, Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Aziz Ahmet yanısıra çok sayıda davetli ve birçok üst düzey yetkili katıldı.

Panelde açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, "Sağlıkta sağlıklı iletişimin çözüm noktası'nın enpatiden geçtiğini.Bunun da ancak; hasta ve hekimin karşılıklı güven ile yapabileceğini. Hepimizin bir kamu görevi yaptığını, kamu görevi yapan insanların günün her saatinde göreve hazır olması gerektiğini" dedi.

Tıp Endüstrisi Manipülasyonları Yükselişte

Kelkit Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Yunus AKBAŞ ise , Konuyu hekim açısından değerlendirdi Akbaş , "Hekimlerimize Hipokrat yemini örnek göstererek yemindeki ilkeleri hekimlerimizin iyi özümsemesi gerektiğini vurguladı.Hekimliğin bir sanat olduğunu vurgulayan Akbaş, bununda ancak; iyi uygulama, azami dikkat, bilimsel kuşkuculuk gibi noktalara dikkat edilmekle sağlanabileceğini burada asıl bilinmesi gereken şeyin hasta haklarının hastayı sağlık çalışanından değil, günümüzde yükselişe geçen tıp endüstrisi manipülasyonlarından korumak olduğunu" söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi S.Y.O. Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Sedat BOSTAN da Hasta haklarının hekim hareketi olduğunu vurgulayarak, hasta hakları konusunda istatistiki bilgiler verdi.Konuşmasında Bostan," Bu verilerden de anlaşıldığı gibi iyi bir yolda olduklarını yeni yapılanmayla daha da iyi olacaklarını, yeni yapılanmanın esas amacının "Güler yüzlü Hekimler ve Hastalar " profili yaratmak olduğunu "söyledi. Genel Sekreter Op. Dr. Aziz Ahmet SUREL ile yakalanan sinerjinin sağlıkta işleri kolaylaştıracağını söyledi.

Gümüşhane Milletvekilli Feramuz ÜSTÜN, ise kendisinin bir hekim olmadığını fakat sosyal bir iş yaptığını hekim hasta ilişkisinin de sosyal bir ilişki olduğunu, sosyal ilişkilerde de en temel öğenin güler yüz olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye'de Bir İlki Gerçekleştirdi

Doç. Dr. Kemalettin AYDIN, ise kendisinin de bir hekim olduğu için "SAĞLIKTA SAĞLIKLI İLETİŞİM" konusunu hekim açısında değerlendireceğini söyledi. Hekimlerimizin şartlar gereği normal bir memurdan daha fazla çalıştığını vurgulayan Aydın, ülkemizde doktor sayısında sıkıntı olduğunu vurguladı.

Hasta yakınlarının hekimlere uyguladığı sözlü şiddet fiziki şiddetin kabullenemez olduğunu vurgulayan Aydın, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye de bir ilki gerçekleştirdiğini Sağlık çalışanına uygulanan şiddet, tehdit ve hakarete karşı bakanlığın kendi çıkardığı yönetmeliklerle destek vereceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kelkit'te Geniş Katılımlı Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement