Kefen Giyip Mısır'daki İdam Kararlarını Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Kefen Giyip Mısır'daki İdam Kararlarını Protesto Ettiler

Kefen Giyip Mısır\'daki İdam Kararlarını Protesto Ettiler

Kütahya'da AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, beyaz kefen giyip darağacı kurarak Mısır'da 529 kişi hakkında verilen idam cezası kararını protesto etti.

09.04.2014 20:28  Güncelleme: 20:47

Kütahya'da Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri temsili beyaz kefen giyip darağacı kurarak Mısır'da 529 İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarı hakkında verilen idam cezası kararını protesto etti.

Ak Parti Kütahya İl Gençlik Kolları üyesi grup, Zafer Meydanı'nda 4 darağacı kurup giydikleri beyaz kefenlerle basın açıklaması yaptı. Gruptakiler yoldan geçen vatandaşlara da 529 karanfil dağıttı. Basın açıklamasını okuyan Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey, Mısır'daki idam kararlarının derhal durdurulması istediklerini söyledi. Özbey şöyle konuştu:

"Sisi cuntasının işlediği katliamların suç ortağı olan darbe yargısının verdiği bu utanç verici karar hakkında Müslüman Kardeşleri yalnız bırakmamak ve cunta yargısını protesto etmek için bugün burada toplandık. Uluslararası kamuoyunun ahlaksız suskunluğuna ve hatta darbecilerle işbirliği yapan politikalarına rağmen ilk günden bu yana yılmadan direnen Mısırlı kardeşlerimizi buradan selamlıyoruz. Mısır darbe yönetimine destek veren batılı ülkeler başta olmak üzere bütün ülkeler, bu idamların gerçekleşmesi halinde bu cinayetlerin suç ortağı olacaklardır."

Basın açıklamasının ardından Zafer Meydanı'nda kurulan stantta Mısır'daki idam kararının kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kefen Giyip Mısır'daki İdam Kararlarını Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement