Keban Barajı 41 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Keban Barajı 41 Yaşında

Keban Barajı 41 Yaşında

Keban Barajı 41 yaşında BAKAN EROĞLU KEBAN BARAJI'NA 41 KERE MAŞALLAH RUSYA İLE YAŞADIĞIMIZ KRİZDEN ANLAŞILDIĞI GİBİ... ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 41 yıl önce işletmeye alınan Keban Barajı'nın işletmeye alındığı günden bu tarafa ürettiği enerji, 241 milyar kilowatt saati geçti.

16.12.2015 17:51

Keban Barajı 41 yaşında

BAKAN EROĞLU KEBAN BARAJI'NA 41 KERE MAŞALLAH

RUSYA İLE YAŞADIĞIMIZ KRİZDEN ANLAŞILDIĞI GİBİ...

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 41 yıl önce işletmeye alınan Keban Barajı'nın işletmeye alındığı günden bu tarafa ürettiği enerji, 241 milyar kilowatt saati geçti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Keban Barajı'nın işletmeye alındığı günden bugüne kadar geçen 41 yıllık zaman dilimi için Keban Barajı'nın işletmeye alınmasından bu yana geçen 41 yılda milli ekonomiye katkısı 60 milyar lirayı aştı. Keban Barajı'na 41 kere maşallah dedi.

KEBAN BARAJI'NIN EKONOMİYE KATKISI 60 MİLYAR LİRAYI AŞTI

Elazığ'ın Keban İlçesi'nde, Fırat Nehri üzerinde, inşa edilen Keban Barajı'nın Türkiye'nin ilk büyük barajı olarak anıldığını vurgulayan Eroğlu Bu baraj işletmeye alındığı günden itibaren doğu ve güneydoğu bölgemizin sosyo-ekonomik ilerlemesine ciddi katkılarda bulundu ifadelerini kullandı. Keban Barajı'nın işletmeye alındığı 1974'ten bugüne kadar geçen 41 yıllık zaman diliminde 241 milyar kilowatt saati aşan bir enerji ürettiğini belirten Eroğlu, Keban Barajı yalnızca bulunduğu bölgenin değil ülkemizin kalkınmasına da önemli faydalar sağladı. Yıllık ortalama 6 milyar kilowatt saat enerji üretim kapasitesine sahip olan Keban Barajı ülke ekonomisine her yıl 1,5 milyar lira katkı sağlıyor. Keban Barajı'nın işletmeye alınmasından bu yana geçen 41 yılda milli ekonomiye katkısı 60 milyar lirayı aştı. Keban Barajı'na 41 kere maşallah diye konuştu.

RUSYA İLE YAŞADIĞIMIZ KRİZDEN ANLAŞILDIĞI GİBİ...

Türkiye açısından Hidroelektrik Santral (HES) projelerini hayata geçirmenin bir zaruret olduğu vurgulayan Bakan Eroğlu, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizine de değinerek Şu günlerde Rusya ile yaşadığımız krizden de herkesin anladığı gibi Türkiye enerji ithal eden bir ülke konumunda bulunuyor. Hem cari açığımızın azalması hem de arz güvenliği açısından kendi kaynağımız olan bu enerjiyi değerlendirmek zorundayız dedi.

HES'LERİN ÜRETİMİYLE YILDA YAKLAŞIK 40 MİLYON TON KARBONDİOKSİT SALINIMI ENGELLENDİ

HES'lerin tabiata dost ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğunun da altını çizen Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre şunları söyledi İklim değişikliği ile mücadele etmenin en etkin yolu tabiata zarar vermeyen temiz ve çevreci bir elektrik üretim şekli olan HES'lerdir. Bu yöntemle karbondioksit salınımı en alt seviyede gerçekleştirilir ve bugüne kadar işletmeye alınan HES'lerin üretimiyle yılda yaklaşık 40 milyon ton karbondioksit salınımı engellenmiştir. HES'ler aslında tabiata hizmet etmiştir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keban Barajı 41 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement